Від політики виживання до стратегічного розвитку: Кубів прогнозує зростання української економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Від політики виживання до стратегічного розвитку: Кубів прогнозує зростання української економіки

Від політики виживання до стратегічного розвитку: Кубів прогнозує зростання української економіки
Джерело:  Укрінформ

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що прогноз зростання української економіки на 2018-2019 роки залишається позитивним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Міністр зазначив, що Україна перейшла від політики виживання до політики стратегічного розвитку, а також додав, що прогноз зростання економіки на 2018-2019 роки залишається позитивним.

"За підрахунками уряду, ВВП у 2018 році зросте на 3%, в 2019 - на 3,6%. Прогнози Світового банку ще більш оптимістичні: експерти очікують зростання ВВПУкраїни в 2018 році на 3,6%, в 2019 - на 4%. Це добре, але недостатньо. Уряд розуміє, що 3-4-відсоткове зростання не здатне забезпечити Україні економічний прорив та наблизити нас до світових лідерів", - підкреслив глава відомства.

Він також пояснив, що зберігаючи такий темп росту, Україна лише в 2021 році відновить докризовий стан економіки. Для потужного відчутного результату українській економіці потрібно зростати на 5-7% на рік.

За словами міністра, чинниками такого зростання мають стати 5 умов: залучення інвестицій; продовження структурних економічних реформи; інновації та модернізація виробництва; ефективне державне управління та збільшення обсягів експорту.

"Ми свідомі, що попри військову і торговельну агресію Російської Федерації, Україна була і залишатиметься конкурентним майданчиком для інвестицій. Ми пропонуємо інвестору стабільну економічну ситуацію",- додав Кубів.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр юстиції Павло Петренко вважає реальним подальше зростання України в рейтингу Doing Business на 30 позицій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?