Від цього не втекти: названо вік, коли людина починає лінуватися
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Від цього не втекти: названо вік, коли людина починає лінуватися

Від цього не втекти: названо вік, коли людина починає лінуватися
Джерело:  online.ua

Група фінських вчених в ході масштабних досліджень прийшла до висновку, що люди стають менш активними і починають лінуватися у сім років, передає ONLINE.UA з посиланням на DailyMail.

Зазначається, що всього було проаналізовано понад 27 досліджень про рівень рухової активності представників різних вікових груп. В результаті виявилося, що найнижчі показники демонструють діти і підлітки. А фізична активність в середньому знижується у віці семи років, коли дитина починає ходити в школу.

"Також вдалося з'ясувати, що саме в підлітковому віці люди найчастіше перестають займатися спортом.До речі, відсоток ледарів виявився нижчим серед дітей, в сім'ях яких дорослі підтримують інтерес до фізичних вправ. А ще активні хлопці мало часу приділяють перегляду телевізора.Оскільки рівень рухової активності з віком стабілізується, а малорухливий спосіб життя стає все більш поширеним, необхідно впливати на дітей в ранньому віці", - сказано в повідомленні.

За словами вчених, фізичні вправи розвивають розум, знімають нервозність, знижують кров'яний тиск, покращують сон і підсилюють здатність організму перетворювати цукор в крові на енергію. Окрім того, регулярна фізична активність знижує ризик появи надмірної ваги і таких хвороб, як рак, остеоартроз, гіпертонічна хвороба, діабет і депресія.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські та британські вчені прийшли до висновку, що заняття спортом знижують ризик передчасної смерті у людей середнього віку. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?