Видання New York Post назвало Київ "Росією" - усі деталі гучного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Видання New York Post назвало Київ "Росією" - усі деталі гучного скандалу

Видання New York Post назвало Київ "Росією" - усі деталі гучного скандалу
Джерело:  online.ua

Впливові політики та іноземні ЗМІ доволі часто потрапляють в епіцентр гучних скандалів через провокативні заяви про Україну та окупований Крим, а також Донбас, де уже 6 рік поспіль не вщухає війна за українські території. Цього разу публічно зганьбилося всесвітньо відоме американське видання New York Post - зазначається, що воно помилково віднесло українську столицю, Київ, до Росії. Новину ресурс опублікував 2 вересня та протягом багатьох годин просто ігнорував цю помилку. Лише 3 вересня, після того, як на неї звернули увагу читачі ЗМІ та українські медіа, New York Post нарешті видалив неправдиву інформацію, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що у матеріалі ресурсу мовилося про українку в "Борисполі", яка вирішила подихати свіжим повітрям на крилі літака.

"Цій перегрітій жінці закортіло зійти з рейсу в Росії. Тож вона вирішила охолодитися, залізши на крило", – написали в New York Post.

Однак уже в наступному абзаці можна побачити, що літак прилетів із Туреччини до Києва.

Станом на 14:00 3 вересня цю помилку уже виправили, однак українські журналісти встигли зробити скриншот публікації до її редагування.

Скандальна помилка New York Post - скриншот

Варто звернути увагу на те, що видання The Sun, на яке посилається New York Post, зазначає, що інцидент трапився у столиці України - Києві. Саме тому виникає дуже багато запитань, адже у американського видання були усі важливі дані та подробиці про подію. Звідки взялася ця ганебна помилка - в New York Post досі не пояснили.

Нагадаємо, нешодавно відоме французьке видання Le Monde оприлюднило інтерактивну мапу, яка демонструвала поширення коронавірусу COVID-19 — Крим на ній позначили як російський регіон.На цій карті при наведенні курсором на певну країну виділяється уся її територія. Саме так півострів визначається російським. При наведенні на Україну вона позначається лише з материковими регіонами — без Криму. Помилку вже виправили — наразі лишилися тільки скриншоти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Світлана Тихановська здивувала новою заявою про український Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?