Відбулися довгоочікувані переговори України та РФ щодо газу - про що домовилися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відбулися довгоочікувані переговори України та РФ щодо газу - про що домовилися

Відбулися довгоочікувані переговори України та РФ щодо газу - про що домовилися
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ та Москва домовилися, що з 1 січня обнуляються взаємні претензії і знімаються арешти майна на користь рішень за судовими позовами. З такою гучною заявою виступив очільник російського Міненерго Олександр Новак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"26 грудня представники НАК "Нафтогаз України" та російського "Газпром" знову зустрілися у Відні, щоб погодити умови нового контракту на транзит газу. Очікується, що в найближчі дати буде погоджена п’ятирічна угода на транзит російського газу українською газотранспортною системою", - сказано в повідомленні.

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко наголосив, що завершити погодження договорів планують 27 грудня, але за необхідності продовжать роботу на вихідних. Очільник Міненерго Росії Олександр Новак в коментарі російським ЗМІ зазначив, що угода повинна бути підписана у вихідні.

Як відомо, 20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр енергетики  Олексій Оржель пояснив, що відмова України від претензії  до РФ у розмірі 12,2 мільярда доларів — вигідніша. Таким чином Київ отримає 3 мільярди за іншою справою та контракт на транзит, а от згадану суму потрібно було ще виграти в арбітражі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?