Відбувається щось страшне: соцмережі шоковані полюванням на геїв в Чечні
Категорія
Культура
Дата публікації

Відбувається щось страшне: соцмережі шоковані полюванням на геїв в Чечні

Відбувається щось страшне: соцмережі шоковані полюванням на геїв в Чечні
Джерело:  online.ua

Користувачі соцмереж бурхливо обговорюють  масові затримання представників ЛГБТ-спільноти в Чечні, в результаті яких вже було зафіксовано щонайменше трьох загиблих,


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.


Відзначимо, що за даними "Нової газети", яка посилається на "безпрецедентно велику кількість джерел", в числі яких представники силових відомств,  за останні кілька тижнів в Чечні затримали кілька сотень людей з нетрадиційною орієнтацією.


Колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков прокоментував затримання: "Якби в інших регіонах Росії влада так активно не билася за «скріпи», не було б зараз ось цієї сотні вбивств на Кавказі. Ясна річ, що боротьба за права ЛГБТ не повинна починатися саме там, інакше люди будуть гинути. У нормальній ситуації там вона повинна була б тривати. Триватиме після того, коли в центрі країни і люди, і влада вже звикла до того, що відмінності в тому, хто з ким спить, не є приводом для насильства і дискримінації".


Читайте також: У Кадирова жінку змусили вибачатися в прямому ефірі: відео вразило мережу


"Але замість цього - боротьба з «пропагандою», спроби всім відомих чиновників і депутатів приховати власну природу, заборони гей-парадів. Адже яке питання постійно задавали мені провокатори на передвиборних зустрічах? - Про ставлення до гей-шлюбів. Влада, сама впевнена, що одним згадуванням цієї теми можна знищити опонента", - продовжив політик.


"А підсумок такого ставлення - нинішні трупи. Сподіваюся, у всіх тих, хто розповідав про «місто, вільне від геїв», хто бив активістів, хто писав дискримінаційні закони і заважав мітингам - сподіваюся, всі вони сьогодні відчули задоволення від добре зробленої роботи" , - додав Гудков.



Український журналіст Олексій Мацука: "Щось страшне відбувається в Росії. Скажіть, що це першоквітневий жарт, я не можу повірити в це".



Anton Pavlushko: "А тепер подумай як з ними домовлятися про виконання Мінська? Отож..."



Блогер Михайло Клейман: "Рамзан Ахматович Кадиров, Президент Чеченської Республіки сьогодні почав очищати республіку від геїв. На зараз затриманих близько 300 осіб. А там і Москву почнуть зачищати".



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в російському Светогорську наказали прибрати стелу, біля якої фотографувалися представники ЛГБТ-спільноти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?