Відчуйте свою силу: Україні порадили не переоцінювати Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Відчуйте свою силу: Україні порадили не переоцінювати Путіна

Відчуйте свою силу: Україні порадили не переоцінювати Путіна
Джерело:  online.ua

В Україні переоцінюють силу Кремля і президента Росії Володимира Путіна, при цьому в зовнішній політиці в контексті прагнень до Європи українцям заважає «комплекс маленької країни», заявив російський політик, екс-депутат Держдуми РФ, який в 2014 році голосував проти анексії Криму, Ілля Пономарьов.
Таку думку Пономарьов висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Я, правда, в Україні не розумію всіх цих розмов в стилі: ми ж маленька країна!», - сказав Пономарьов.
«Навіть в порівнянні з Росією. В Україні 45 млн, а в Росії - 140 млн. Різниця не така вже й велика. Балтійські країни - так, маленькі. Україна - це країна, яка за промисловим, культурним і інтелектуальним потенціалом - цілком велика країна, а не маленька», - продовжив Пономарьов.
«Цей комплекс "маленької країни" заважає Україні. Досить бути жертвою, відчуйте самі свою силу!», - сказав російський політик.
«Це, до речі, чи не головна проблема з інтеграцією України в Європу. Тому що в Євросоюзі всі якраз тверезо оцінюють розміри вашої країни. Незважаючи на економічну слабкість, Україна легко може стати сильним полюсом тяжіння в Європі», - продовжив Пономарьов.
«Якщо відбудеться інтеграція в ЄС, при великому населенні буде велика кількість голосів в Європарламенті і великий вплив на європейські справи. Хоча, думаю, ще в Європі бояться допускати нинішню українську еліту в свій клуб», - вважає російський політик.
«Наскільки затяжною може бути криза Євросоюзу? Під ним я розумію фінансові та економічні проблеми, зростання числа популістів і євроскептиків. Адже заглиблення європейців "в себе" на руку Путіну», - запитав журналіст ONLINE.UA.
«Перше: те, що Путін на цьому грає, не означає, що він це створив. В Україні взагалі схильні переоцінювати силу Кремля. Одна справа здатність грати на чужих протиріччях, а інше - їх створювати. Інша справа, що нічого не заважає Україні самій грати на протиріччях в ЄС. Хоч щось було зроблено після Brexit?..», - так відповів Пономарьов.
Відзначимо, словом Brexit називають референдум в Великобританії, на якому британці проголосували за вихід країни зі складу Євросоюзу.
Більше читайте в інтерв'ю Іллі Пономарьова на ONLINE.UA: Путін і хотів би піти, але боїться за своє життя - Ілля Пономарьов про страхи Кремля і силу України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?