Відео з допитом "українського диверсанта": в мережі побачили найважливішу річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Відео з допитом "українського диверсанта": в мережі побачили найважливішу річ

Відео з допитом "українського диверсанта": в мережі побачили найважливішу річ
Джерело:  online.ua

Боєць Збройних Сил України Віталій Клим (позивний "Барс") стверджує, що на відео допиту «українського диверсанта» Євгена Панова видно, як Панов зробив знак, який свідчить, що «зізнання» Панов зробив під тортурами і погрозами сім'ї.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Віталія Клима.
«Сподіваюся, багато хто і не раз переглядав відео допиту цього хлопця. Замість вступу... Євген Панов (позивний "Юджин"). З перших днів початку війни, а саме з весни 2014 року, він пішов добровольцем на фронт, де мужньо, хоробро, з честю і особливою гордістю виконав свій священний обов'язок перед українським народом і Батьківщиною», - написав Клим.
«На початку літа 2014 року служив в 37 батальйоні ЗСУ. У серпні 2015 року демобілізувався. Є активістом "Самооборони Енергодара", ветераном АТО і членом міськвиконкому. Відео його допиту я дивився і переглядав разів двадцять, а то й більше», - продовжує Клим.
«Те, що він говорить, можете пропустити повз вуха, адже під тортурами і шантажем, особливо якщо є сім'я, діти і життя як на долоні, та ще в такому стрьомному регіоні, можуть примусити людину зізнатися в чому завгодно, аж до співучасті в убивстві ерцгерцога Фердинанда в червні 1914 року в Сараєві», - вважає Клим.
«Але тут мораль і суть в іншому. Зверніть увагу на єдиний жест, який під час допиту зробив Євген - виставив на стіл міцно стиснутий кулак правої руки і після декількох хвилин також стисненим різко смикнув до тулуба. Спецура, вам знайомий цей жест? Саме так - це сигнал "атака"», - пише боєць ЗСУ.
«З урахуванням його ситуації, положення, обстановки, в якій знаходиться, особисто я сприймаю цей сигнал не як "атака", а з точністю до навпаки - був напад з викраденням, били, знущалися, тортурами і погрозами змусили сказати те, що змушений був сказати...», - вважає Клим.
«Я вже не кажу про те, що під час "зізнання" Євген не зводить очей з однієї точки. Швидше за все, з тексту на екрані монітора, який виставлений під певним кутом з метою унеможливлення відблисків в очах», - продовжує Клім.


Як повідомляв ONLINE.UA, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України розповів, що, за попередніми даними, "український диверсант" Євген Панов потрапив на територію Криму на власному автомобілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?