Виділили мільярди: Кабмін поділився приємними новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Виділили мільярди: Кабмін поділився приємними новинами

Виділили мільярди: Кабмін поділився приємними новинами
Джерело:  online.ua

Український уряд в ході засідання 12 лютого ухвалив рішення направити 2,2 млрд грн на зарплати вчителям. Варто зазначити, що виплата коштів педагогам вперше буде здійснюватися з розрахунку реальної кількості учнів, а не за минулорічними даними. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства освіти.

"Гроші, які ми зараз "докинули" на місця, не вплинуть на ставку або обов'язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність і премії", - заявила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

В Кабміні наголошують, що завдяки цим коштам: бюджети міст обласного значення збільшаться на 933,6 млн; районні бюджети збільшаться на 588,4 млн; бюджети об'єднаних територіальних громад збільшаться на 712,3 млн.

За словами Новосад, дане рішення жодним чином не вплине на вчителів, яким міська влада досі виплачувала всі надбавки і премії.

"До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом з тим, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників", - каже Новосад.

Окрім того, уряд надав субвенцію в 3,5 млрд грн на розвиток шкіл. В Кабміні переконані, що дана програма і призначені для неї кошти допоможуть школам стати більш безпечними та комфортними для учнів і їхніх батьків, вчителів та адміністрацій шкіл.

Як повідомляв ONLINE.UA, у грудні 2019 року  Ганна Новосад прокоментувала низькі результати школярів  на екзаменах з математики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?