Відкриття кордонів України — уряд готує важливі зміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Відкриття кордонів України — уряд готує важливі зміни

Відкриття кордонів України — уряд готує важливі зміни

В українському уряді готують нове рішення для врегулювання в'їзду іноземців. Наразі відповідний документ ще не ухвалили, Однак його найближчим часом внесуть на розгляд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За оприлюдненими даними, рішення буде у формі змін до постанови №641 - цим документом раніше закрили в'їзд для осіб без громадянства України чи права на проживання.

Нове рішення ухвалюватимуть відповідно до порядку, коли для цього не потрібне повноцінного урядового засідання. Зі старої постанови виключать пункт про повне закриття державних кордонів для іноземців.

Згідно з новою ідеєю, перетин кордону заборонять "без наявного поліса (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини зі страховою компанією — партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні".

Водночас існує список винятків з цієї норми, це:

  • іноземці чи особи без громадянства, які постійно мешкають в Україні;

  • біженці;

  • особи з потребами на додатковий захист;

  • представники дипломатичних чи консульських установ інших держав;

  • представники міжнародних місій, організацій, члени їхніх сімей;

  • військовослужбовці держав НАТО чи країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Аналогічні вимоги стануть чинними для перетину лінії розмежування на Донбасі чи адміністративної межі між материковою Україною та анексованим Кримом.

Іноземці, які приїжджатимуть з країн зі значним поширенням вірусу, проходитимуть самоізоляцію, що аналогічна за термінами для українців у разі повернення з таких країн.

Нагадаємо, 28 вересня місячна повна заборона на в'їзд для іноземців перестала бути чинною.

Як повідомляв ONLINE.UA, лікар-епідеміолог Андрій Александрін звернув увагу українських громадян на те, що протягом перших тижнів нового навчального року багато шкіл у різних регіонах країни почали масово переходити на карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?