Відмова дати бійцеві АТО українське громадянство обурила соцмережі
Категорія
Культура
Дата публікації

Відмова дати бійцеві АТО українське громадянство обурила соцмережі

Відмова дати бійцеві АТО українське громадянство обурила соцмережі
Джерело:  online.ua

Україна відмовилася надати громадянство або статус біженця громадянину Узбекистану Шавкату Мухаммаду, який брав участь в протестах на Майдані, а з вересня 2014 роки воював на Донбасі в складі батальйону "Айдар".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook добровольця.
"Завтра поїду з України", - написав він.
Також він виклав фото повідомлення Державної міграційної служби України "про відмову у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту".
У документі говориться, що людина, яка отримала цю відмову, "наступного тижня залишить Україну в установлений строк".


За словами самого Шавката Мухаммада, ця відмова міграційної служби - вже третя, і він не має наміру його оскаржувати, оскільки не довіряє українській судовій системі, передає  ВВС.
Пізніше, вранці 1 листопада, доброволець опублікував нове повідомлення, в якому заявив про те, що передумав їхати з України.
"Нікуди поки не їду. Хороші люди підключилися, будемо кошмарити ДМС (Державну міграційну службу. - Ред.)", - Написав він.
Тим часом, в соціальних мережах піднялася хвиля обурення в зв'язку з ситуацією навколо добровольця.
Iura Komar: "Весь патріотизм наших владних к*рв в їх деклараціях, а в цих деклараціях немає місця державним інтересам!!!".
Анатолій Усиченко: "Давай тебе терміново одружимо? Я серйозно".
Natalia Tarasova: "Він одружений. І повертатися доведеться не в Узбекистан, а в Казахстан, тому що дружина з дитиною живуть там. Я чула про цього хлопця від дівчаток з Ірпінського госпіталю. Найгірше те, що в Казахстані - кримінальна відповідальність за участь в бойових діях на території іноземних держав. Не будуть розбиратися, на чиєму боці. Тим більше, що завдяки ЗМІ воїн вже відомий....".
Olga Klymenko: "Яке фантастичне свинство. Повна безграмотність, якщо не навмисне шкідництво з боку ГМС".
Нагадаємо, раніше  в інтерв'ю ONLINE.UA доброволець з Білорусі, який воював за Україну на Донбасі, розповів, як йому вдалося перемогти страх в бою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?