Відмовтеся від цих замашок: Лукашенко висунув Путіну жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Відмовтеся від цих замашок: Лукашенко висунув Путіну жорсткий ультиматум

Відмовтеся від цих замашок: Лукашенко висунув Путіну жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко звернувся до очільника Кремля Володимира Путіна та нагадав, що Білорусь не відмовляється від жодного пункту договору про створення Союзної держави з РФ, однак продовжує наполягати на рівних умовах. Окрім того, Лукашенко у своєму стилі висунув жорстку вимогу російському колезі - він хоче, щоб Путін "відмовився від імперських замашок". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Белта".

"Договір є. І ми ніколи від нього не відмовлялися. Ми налаштовані йти за цим договором, однак залізобетонний принцип залишається - рівні умови для людей, підприємств, держав. Зараз все порушено, а коронавірус порушив і останнє, найголовніше", - поскаржився білоруський лідер.

Олександр Лукашенко акцентував увагу на тому, що Кремлю слід було хоча б порадитися, попередити білоруську сторону про закриття кордонів. Він вкотре наголосив, що в Білорусі ситуація з коронавірусом була і залишається значно кращою, ніж у Росії. Лукашенко нагадав Путіну, що Білорусь ні від чого не відмовляється, і нагадав, що договір передбачав створення рівних умов для громадян, підприємств і двох держав в цілому.

"Якщо Росія сьогодні, відмовившись від цих імперських замашок (ми - великі, а ви - малі), готова на це, давайте вести переговори, давайте будемо визначатися", - звернувся до Путіна Лукашенко.

Варто звернути увагу на те, що дані про коронавірус у Білорусі надходять суперечливі 2 квітня Міністерство охорони здоров'я республіки повідомило в МНС, що в Білорусі зареєстровано 215 випадків зараження коронавірусом. Помер один чоловік. Одужали 53 людини. 1 квітня стало відомо ще про дві смерті.

Лукашенко не приховує, що вважає пандемію "психозом", якому піддалося світове співтовариство.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 31 березня стало відомо, що парад до 75-річчя перемоги у Другій світовій війні пройде в Мінську 9 травня у вечірній час — таке дивне рішення Лукашенко ухвалив, щоб точно встигнути відвідати в першій половині дня парад у Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?