Відновлення енергопостачання та просування ЗСУ — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Відновлення енергопостачання та просування ЗСУ — головне зі звернення Зеленського

Відновлення енергопостачання та просування ЗСУ — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про часткове відновлення електропостачання в постраждалих областях, подякував Повітряним силам за збиття ракет, а також повідомив про роботу на санкціями для російських журналістів та зірок.

Джерело: звернення Зеленського

Ракетні удари по Україні

Продовжуємо ліквідацію наслідків сьогоднішніх ударів терористів по нашій інфраструктурі. Географія цього чергового масованого удару дуже широка: Волинь, Одещина, Хмельницька область, Кіровоградська область, Дніпропетровщина, Рівненська область, Миколаївщина, Запорізька область та інші.

Зеленський закликав уважніше, ніж раніше, ставитися до необхідності свідомо споживати електрику.

На частині території нашої держави, де електрика була відключена внаслідок сьогоднішнього удару, вже вдалося відновити енергопостачання. Частково в Одеській області, частково на Хмельниччині електрику вже повернули, Рівненщина – більшості відновили, є позитивні звіти також з інших областей. Але в багатьох містах, у багатьох районах відновлювальні роботи ще тривають.

Зеленський подякував всім, хто задіяний у цій роботі: енергетикам, працівникам комунальних служб і місцевого самоврядування, урядовцям і бізнесу, який також допомагає.

Я хочу підкреслити: ані цей удар терористів, ані будь-які інші подібні їхні удари не зупинять наших захисників.

Російські пропагандисти брешуть, коли кажуть, ніби цей терор проти нашої інфраструктури і людей може якось загальмувати активні дії наших військових чи створити якісь труднощі нашій обороні. Українці об’єднані і точно знають, що Росія не має шансів виграти в цій війні. Наші Сили оборони отримують усе необхідне для захисту держави і щоденно – я підкреслюю: щоденно – просуваються вперед.

Непогані результати демонструють наші Повітряні сили.

Звичайно, у нас ще немає технічної здатності збивати 100% російських ракет і ударних дронів. Поступово ми прийдемо й до цього – за допомогою наших партнерів, я впевнений. Але вже зараз більшість крилатих ракет, більшість дронів збиваємо. Тільки за першу половину цієї доби збито 20 ракет – «Калібрів» і Х-101, також більше 10 іранських «Шахедів».

Зеленський подякував винищувачам і зенітникам повітряних командувань «Захід», «Південь» і «Центр», а також мобільним вогневим групам усіх Сил оборони за врятовані життя і збережену інфраструктуру України.

Санкції проти російських зірок та пропагандистів

Міжнародна робоча група з питань санкцій проти Росії підготувала Дорожню карту індивідуальних санкцій.

Підготувала базовий перелік усіх тих, хто причетний до поширення наративів, без яких російський терор неможливий. Маємо чітко оцінювати такий «інформаційно-емоційний» складник терору: російська армія програє і відступає на полі бою, а тому результати терору проти нашого цивільного населення та інфраструктури подаються російською пропагандою як замінник військових перемог.

Також різні російські інформаційники та зірки залучені до виправдовування злочинної спроби анексії нашої території та мобілізації на війну проти України. Абсолютно всі такі особи мають отримати повний пакет індивідуальних санкцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?