Відновлення почалося: експерти НБУ потішили чудовою новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відновлення почалося: експерти НБУ потішили чудовою новиною

Джерело:  online.ua

Українська економіка у низці галузей почала відновлюватися після введення перших послаблень карантину, який ввели у березні через глобальну епідемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Національний банк.

Згідно з економічним оглядом фахівців банку, появу економічної активності в окремих секторах, утім, супроводжують слабкі показники промисловості.

Економічне відновлення триває із повільною швидкістю, навіть попри активність малого бізнесу та початок роботи сфери послуг. Експерта зареєстрували зростання кількості реєстрацій фізичних осіб-підприємців, у той час як пропозиція робочої сили досягла приблизно рівня до карантину.

В НБУ стверджують, що спад виробництва електроенергії в Україні стабілізувався. Передбачається, що у травні цей показник становитиме -10.6%* р/р — це приблизно дорівнює статистиці за попередній місяць. Цей фактор говорить про тривалу слабкість промислового виробництва.

Нагадаємо, у березні 2020 року українська влада ввела загальний жорсткий карантин через загрозу від коронавірусу COVID-19. Більшість підприємств у різних галузях економіки максимально обмежили роботу — робітники навіть не могли дістатися місць роботи, оскільки громадський транспорт зупинили на кілька тижнів.

Подібна ситуація склалася у всьому світі. Міжнародні експерти вже назвали нову кризу рецесією безпрецедентної глибини.

Як повідомляв ONLINE.UA, аналітики Bloomberg поділилися з українцями чудовою новиною — вони заявили, що Національний банк України може продовжити скорочувати процентну ставку, оскільки гривня змогла встояти в умовах світової фінансової кризи через пандемію коронавірусу. З таким висновком також погодився заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?