Відновлення УПЛ: коли в Україну планують повернути футбол
Категорія
Спорт
Дата публікації

Відновлення УПЛ: коли в Україну планують повернути футбол

Відновлення УПЛ: коли в Україну планують повернути футбол
Джерело:  UA-Футбол

Українська асоціація футболу звернулася до Міністерства охорони здоров'я для консультацій щодо умов відновлення матчів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на UA-Футбол.

За оприлюдненими даними, відновлення сезону в Українській Прем'єр-лізі можуть відкласти щонайменше на тиждень. Орієнтовною датою було 30 травня, однак наразі почали обговорювати й 6 червня.

Футбольні клуби почали тренування. Після введення другого етапу послаблень карантину спортсменам можуть дозволити спаринги.

На тлі останніх подій УАФ звернулася до представників уряду, щоб дізнатися можливий формат проведення матчів. Зокрема, асоціація хоче дізнатися офіційну позицію МОЗ стосовно обмеженої кількості вболівальників на стадіоні.

Попереднє засідання організаторів УПЛ в онлайн-форматі передбачається 15 травня. Вони обговорять, як саме завершать цей ледь не зірваний сезон.

Нагадаємо, весь професійний футбол у Європі паралізований епідемією коронавірусу. Білорусь стала єдиною країною, на території якої жодним чином не обмежили проведення матчів. Місцева влада не захотіла вводити жорсткі непопулярні заходи на протидію інфекції.

У Франції футбольний сезон завершили достроково, оскільки заборону на масові заходи там поширили до кінця літа. Водночас німецька футбольна асоціація планує вже незабаром відновити матчі.

Як повідомляв ONLINE.UA, організатори німецької ліги отримали дозвіл на відновлення футбольного сезону — матчі почнуться вже 16 травня. Загалом участь у Бундеслізі та 2-й Бундеслізі братимуть 36 клубів. Представники асоціації встановили згадану вище дату, опираючись на висновок федерального уряду — посадовці назвали прийнятним відновленням матчів у другій половині місяця, "з 15 травня".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?