Відома компанія пригрозила Україні - подробиці резонансного конфлікту
Категорія
Світ
Дата публікації

Відома компанія пригрозила Україні - подробиці резонансного конфлікту

Відома компанія пригрозила Україні - подробиці резонансного конфлікту
Джерело:  online.ua

Китайська державна компанія CNBM, якій належить 10 сонячних електростанцій в Україні і яка є одним з ключових гравців ринку альтернативної енергетики, попередила українську владу, що планує захищати свої інтереси в міжнародних судових інстанціях в разі, якщо не буде досягнуто компромісу з офіційним Києвом про нові правила застосування "зеленого" тарифу. Цю інформацію підтвердив очільник правління CNBM International Corp Джейсон Джанг. Він звернув увагу на те, що в разі повторного зниження "зелених" тарифів на 15%, СNBM оскаржить їх в міжнародному арбітражі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Що важливо розуміти, зниження тарифів може стати можливим у разі прийняття в цілому законопроєкту №3658, який був підготовлений на підставі меморандуму з виробниками відновлюваної енергії. Суть документа зводиться до зниження "зеленого" тарифу для існуючих і майбутніх проєктів. У CNBM не стали підписувати меморандум, оскільки вважають його дискримінаційним. Джанг поскаржився на те, що його компанія вперше в своїй практиці зіткнулася з ситуацією, коли вимоги і пропозиції одного з ключових гравців ринку альтернативної енергетики ігноруються органами влади.

"Нас не запрошували ні на попередні зустрічі, ні на підготовчі переговори вже за фінальним текстом меморандуму. При цьому наші власні ініціативи також майже завжди закінчувалися тишею з боку уряду і профільного міністерства. Наші листи залишилися без відповіді. А організовані з великими труднощами зустрічі з представниками міністерства, на яких ми донесли свою позицію щодо неправомірного і дискримінаційного зниження тарифів – теж виявилися безрезультатними", - заявив Джанг.

Він також звернув увагу на те, що в меморандумі і законопроєкті залишилися найбільш спірні пункти, які корпорація вважає несправедливими і які більше за інші вдарять саме по її об'єктам. Зокрема, передбачається зниження на 15% тарифу для всіх сонячних електростанцій потужністю понад 1 МВт, які введені в експлуатацію до 2020 року, однак для компаній CNBM тариф вже був знижений в 2015 році на 44%. Крім того, в компанії не згодні з тим, що на бізнес, що не розширює потужності з 2013 року, намагаються перекласти наслідки неконтрольованого зростання "зеленої" генерації в 2018-2019 рр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Нідерланди оголосили про позов проти Росії до Європейського суду зі справ людини — через катастрофу рейсу MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?