Відома компанія випадково розсекретила бази найбільших армій світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Відома компанія випадково розсекретила бази найбільших армій світу

Відома компанія випадково розсекретила бази найбільших армій світу
Джерело:  BBC

Міжнародна компанія Strava опублікувала глобальну карту фітнес-гаджетів і програм, чим розсекретила місцезнаходження військових баз декількох великих армій світу, в числі яких, - США, Росія і Туреччина.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Читайте також: Змонтований фейк: користувачі мережі розкрили черговий обман Міноборони РФ

Відзначається, що карта була створена за допомогою даних, отриманих зі смартфонів, фітнес-браслетів і інших гаджетів за 2015-2017 роки. Зокрема, були охоплені дані з фітнес-трекерів військовослужбовців під час їх перебування на чергуванні.

Найяскравіше на карті видно популярні маршрути спортсменів, в той час як в таких країнах як Сирія та Ірак карта майже повністю темна, з невеликими зонами активності, які є американськими військовими базами.

Примітно, що невеликі зони активності можна помітити і на картах країн Близького Сходу і Африки, в сотнях кілометрів від населених пунктів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з мінометів обстріляли військову базу Росії в Сирії, через що були знищені кілька винищувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?