Відома противниця Путіна зробила гучний крок на підтримку Сенцова: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Відома противниця Путіна зробила гучний крок на підтримку Сенцова: з'явилося відео

Відома противниця Путіна зробила гучний крок на підтримку Сенцова: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Учасниця панк-групи Pussy Riot, відома акцією проти президента РФ Володимира Путіна в храмі Христа Спасителя, за яку була засуджена і відбувала 2 роки тюремного ув'язнення, Марія Альохіна виступила на захист українського режисера Олега Сенцова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube.
Нагадаємо, що Сенцова в Росії засудили до 20 років тюремного ув'язнення за нібито підривну діяльність в анексованому Криму.
"Я тут, щоб поговорити про українського кінорежисера Олега Сенцова... Олег Сенцов отримав термін 20 років в'язниці. Зараз він в Сибіру, в Якутську, це 10 000 кілометрів звідси. Погода в Якутську сьогодні -46 градусів за Цельсієм. Це дуже холодно. у Олега двоє дітей. Самому йому вже сорок. Двадцять років в російській в'язниці - це смерть для нього", - сказала Альохіна під час церемонії вручення премії European Film Awards.

Читайте також: У Пу тіна вперше заговорили про обмін відомих в'язнів
Вона також зачитала зі сцени невелику цитату з листа, який Сенцов передав кілька місяців тому.
"Нас непросто зламати. Якщо нам доведеться стати цвяхами в кришку труни тирана, я б хотів стати одним з цих цвяхів. Просто знайте, що саме цей цвях не зламається", - йдеться в тексті листа.
"Я хочу сказати дуже просту річ. Я вірю, що суспільство сильніше, ніж будь-яка держава, тому що суспільство не має меж. І я вірю, по-справжньому вірю, що як суспільство, ми можемо змінювати стан речей. Наостанок я хотіла б попросити вас стати за Олега і за його свободу", - сказала Альохіна.


Як повідомляв ONLINE.UA, кінорежисер Олександр Сокуров, який раніше просив президента Росії Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваного українського кінорежисера Олега Сенцова, заявив про готовність стати на коліна перед Путіним для звільнення українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?