Відоме ім'я нового президента Польщі - офіційні результати виборів
Категорія
Світ
Дата публікації

Відоме ім'я нового президента Польщі - офіційні результати виборів

Відоме ім'я нового президента Польщі - офіційні результати виборів
Джерело:  online.ua

13 липня офіційно стало відомо, що чинний президент Польщі Анджей Дуда виграв другий тур президентських виборів і залишиться на посаді на другий термін - це підтверджують попередні результати голосування. Державна виборча комісія Польщі за підсумком підрахунку 99,69% протоколів повідомила, що Дуду підтримав 51,21% виборців, що прийшли на дільниці. Окрім того, зазначається, що його головний опонент, кандидат від опозиції та мер Варшави Рафал Тшасковський, програв з незначним відривом і отримав підтримку 48,79% виборців. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Державну виборчу комісію Польщі.

Що важливо розуміти, комісія ще не отримала протоколи з 5 виборчих дільниць, однак, як пояснив під час пресконференції 13 липня представник комісії, кількість непідрахованих голосів не матиме суттєвого впливу на остаточний результат голосування. Окрім того, наголошується, що явка на виборах цього разу була рекордною для сучасної Польщі і склала 68,12%. Не можна також не звернути увагу на те, що цей результат збігається з даними двох екзитполів, які прогнозували Анджею Дуді перемогу з незначним відривом. Зокрема, оприлюднений о другій ночі результат Ipsos давав Дуді 51% підтримки. Як відомо, за результатами першого туру Дуда здобув 43,5% голосів, натомість за Тшасковського віддали свої голоси 30,46% виборців.

Варто нагадати, що Анджей Себастіян Дуда — польський юрист, політик і державний діяч. 24 травня 2015 року він був вперше обраний президентом Польщі і вступив на цю посаду 6 серпня 2015 року. Його офіційним гаслом було «Добра зміна». Під час передвиборчої компанії Дуда обіцяв стати гарантом позитивних змін у польській політиці і казав, що стане президентом усіх поляків. Він заявляв, що нова влада не буде такою агресивною як попередня, а також обіцяв підтримувати родинні цінності, патріотизм й відчуття національної єдності. У другому турі набрав 51,55 % голосів, перемігши Броніслава Коморовського. Як відомо, Дуда депутат Європейського парламенту з 2014, член партії «Право і справедливість».

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Польщі спалахнув гучний скандал після заяви Анджея Дуди про війну в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?