Відомі поляки відповіли на лист українців про прощення
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомі поляки відповіли на лист українців про прощення

Відомі поляки відповіли на лист українців про прощення

Відомі політичні та громадські діячі Польщі відповіли на лист українців про взаємне прощення злочинів Другої світової війни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Польща.
"Брати українці... ми високо цінуємо ваш лист з такими значущими словами "прощаємо і просимо вибачення", де ви не уникаєте відповідальності за шкоду, заподіяну полякам в сорокові роки ХХ століття", - сказано в тексті відповідного листа.
Підписанти нагадали, що до взаємного прощення закликав Папа Римський Іоанн Павло ІІ.
"Ми дякуємо за Ваш лист і просимо пробачити гріхи, вчинені нашим братам українцям польськими руками. Раніше про це говорили представники польської Католицької церкви, до взаємного прощення наші народи закликав Папа Римський Іоанн Павло II", - йдеться в зверненні.
Крім того, польські діячі не забули згадати про агресора на сході України, з яким доводиться боротися українцям.
"Ми продовжуємо Вами захоплюватися, і ми солідарні з Вами в боротьбі проти агресора, який вже більше двох років окупує частину української землі, бажаючи не допустити втілення в життя вашої мрії - жити в об'єднаній Європі", - підсумували автори документа.
Під листом підписалися колишні президенти Польщі Лех Валенса, Олександр Кваснєвський, Броніслав Коморовський, колишні міністри Влодзімеж Цімошевич, Анджей Олеховський, Адам Ротефельд, Радослав Сікорський, Павло Коваль, голова партії "Громадянська платформа" Гжегож Схетина, віце-спікер Сейму Малгожата Кідава-Блонська, а також діячі "Солідарності", публіцисти, видавці, головні редактори видань Gazeta Wyborcza, Polityka, Rzeczpospolita, Newsweek Polska, Liberte!, Kultura Liberalna, Krytyka Polityczna, голова Товариства журналістів Северин Блюмштайн і інші.
Раніше польська влада не пустила на територію країни український рок-гурт Ot Vinta, мотивуючи це тим, що музиканти є носіями "бандерівської ідеології".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?