Відомий американський дипломат назвав спосіб перемогти Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Відомий американський дипломат назвав спосіб перемогти Путіна

Відомий американський дипломат назвав спосіб перемогти Путіна
Джерело:  online.ua

За словами колишнього спецпредставника США з питань України та врегулювання ситуації на Донбасі Курта Волкера, Вашингтон та Брюссель повинні посилити тиск на Кремль, аби запобігти вторгненню в Україну.

Джерело: "Радіо Свобода"

Захід має захистити Україну від Росії 

Волкер підкреслив, що наразі безпека України та Європи у цілому цілком залежить від дій очільника Кремля Володимира Путіна.

Усе залежить від позиції Путіна. Він розпочав війну, він може її зупинити. Чому він повинен зупинити війну? Думаю, якщо він відчує більший тиск США та Європи у вигляді санкцій, у вигляді військової допомоги Україні, дипломатичного тиску, публічного викриття того, що Росія робить в Україні. Думаю, це може вплинути на розрахунок Путіна і буде стимулом до закінчення війни, - зазначив Волкер.

Він також вважає, що США не повинні тиснути на Україну щодо вирішення питання Донбасу.

Принцип у переговорах має залишатися - нічого про Україну без України, ми маємо консультуватися з Україною, як Україна бачить врегулювання конфлікту і на цій основі вести переговори з Росією, - заявив Волкер.

Переговори США та Росії 

Між тим у Білому домі повідомили, що США та Росія планують переговори щодо контролю над озброєнням та врегулювання ситуації в Україні вже 10 січня.

Володимир Путін (фото - Kremlin.ru)

При цьому на 12 січня заплановані переговори с російськими дипломатами представників НАТО, а 13 січня

- переговори представників Кремля та ОБСЄ.

Коли ми сядемо за стіл переговорів, Росія може висловити свої стурбованості, а ми викладемо свої, включаючи діяльність Росії. Підхід президента Байдена до України чіткий і послідовний: об'єднати Північноатлантичний альянс навколо двох напрямків - стримування та дипломатія. Ми єдині як альянс щодо наслідків, з якими зіткнеться Росія, якщо вона вторгнеться в Україну, - заявив один з представників Білого дому.

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана звертає увагу на те, що конфлікт Росії з Україною та НАТО вийшов на небезпечний рівень. За словами очільника Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, офіційна Анкара не буде ігнорувати тісні відносини з Києвом.

Читайте також:

  • У Путіна неочікувано нагадали про гарантії ненападу РФ на Україну

  • Глава Міноборони Олексій Резніков зробив гучну заяву про плани Кремля

  • Лукашенко натякнув на створення нового "СРСР" разом з Путіним

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?