Віктор Шендерович покинув РФ через політичні переслідування
Категорія
Політика
Дата публікації

Віктор Шендерович покинув РФ через політичні переслідування

Віктор Шендерович покинув РФ через політичні переслідування
Джерело:  online.ua

За словами відомого письменника Віктора Шендеровича, якого в Росії внесли до списку іноземних агентів, він вимушенний був покинути країну через політичні переслідування збоку олігарха з оточення Володимира Путіна Євгена Пригожина.

Джерело: Facebook-сторінка Віктора Шендеровича

Чим путінський режим погрожує Шендеровичу

Відомий письменник заявив, що олігарх з оточення очільника Кремля Володимира Путіна Євген Пригожин намагався звинуватити його у наклепі і навіть вимагав порушити кримінальну справу з цього приводу.

Ідеться тепер тільки про те, чи йти мені на повідець домашнього арешту і чи сидіти в наморднику на потіху всій цій братві, чи перечекати погану колізію зовні від їхніх блатних понять. І я вирішив перечекати зовні, - повідомив Шендерович.

Письменник нагадав, що суд з приводу звинувачень Пригожина вже проходив раніше. На ньому Шендерович надав переконливі докази того, що жодної іншої репутації, крім репутації карного злочинця та вбивці, у Пригожина немає і ніколи не було.

Він також заявив, що у продовж останніх 20 років постійно був жертвою переслідувань збоку російської влади.

Проникнення в житло, стеження, телефонне хуліганство, наклеп, вторгнення в приватне життя, прямі погрози самому життю... За жодною моєю заявою в поліцію відповіді я не дочекався, - заявив письменник.

24 грудня 2021 року Приморський районний суд Санкт-Петербурга стягнув 1 млн рублів з радіостанції Эхо Москвы і 100 тисяч рублів із Шендеровича за позовом Пригожина про захист честі, гідності та ділової репутації. Підставою для позову до суду стали слова публіциста у передачі Особое мнение, де він назвав Пригожина "кримінальником та вбивцею" та звинуватив у спонсоруванні ПВК Вагнера. Пізніше Мін'юст РФ вніс Шендеровича до списку ЗМІ-іноземних агентів.

У Росії Шендеровича нагороджували преміями Золотий Остап, Золоте перо Росії, двічі - телевізійна премія Тефі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?