Відомий російський поет розсварив Україну за Євробачення: в соцмережах обурені
Категорія
Культура
Дата публікації

Відомий російський поет розсварив Україну за Євробачення: в соцмережах обурені

Відомий російський поет розсварив Україну за Євробачення: в соцмережах обурені
Джерело:  Ехо Москви

Відомий російський письменник і поет Дмитро Биков розкритикував  рішення України про заборону в'їзду в країну для представниці РФ на Євробаченні Юлії Самойлової.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ехо Москви".


На думку Бикова, міжнародні заходи повинні бути поза політикою.


"Я багато разів говорив про те, що ситуація з Самойловою буде неодмінно інтерпретована як межа цинізму, жорстокості і нелюдяності незалежно від того, що відбудеться на «Євробаченні», як і будь-яка ситуація, крім перемоги. Мені не зовсім зрозуміло, чому на цю провокацію відверту так повелася СБУ. Мені здається, що в даному випадку, звичайно, була спроба показати з боку України, що закон є закон, винятків з нього не буває. Ну, олімпійський рух, змагальні будь-які проекти, кінофестивалі - це, мені здається, повинно все-таки створювати деяку екстратериторіальнысть. Тобто ось це відбувається не в Україні, не в конкретній Україні, а це відбувається в деякій частині Європи. Варто було б, напевно, по-європейськи тут себе і повести. Тобто це, по-моєму, помилка", - написав Биков.


Читайте також: Не допустимо "Євроненависті": відома супермодель висловилася щодо Самойлової

Російський поет також прокоментував пропозицію Європи про організацію виступу Самойлової під час Євробачення через телетрансляцію.


"Чудова ідея з дистанційним виступом, тому що мені здається, що транслюється-то дух, присутність необов'язкова. Але мені заперечать, що при цьому виконавець втрачає харизму. Мені здається, що оптимальним виходом із ситуації, як про це писав мій друг Юрій Володарський, чудовий критик український, київський, чудовим виходом з цієї ситуації було б тихий і без скандалу виступ на «Євробаченні», звичайний, який би за звичайними критеріями і розглядався", - повідомив Биков, додавши, що в Україні сьогодні більшість людей "діє за покликом емоцій".


"Ось зараз Україна зрадила ідеалам «Євробачення», ідеалам чесного конкурсу, ідеалам слов'янського братства, які вона зрадила вже давно. «Ну, все кругом зрадники, одні ми у шоколаді »... І ось мені видається, що ця ситуація з обох сторін негарна. А почерк цей продукування ситуацій, з яких немає хорошого виходу, ми його досить часто бачимо і в Росії сьогодні. Звичайно, потрібно було Самойлову пустити. і я впевнений, що ще пустять. Якщо не пустять - це найбільша дурість і помилка. Саме дурість ", - підсумував російський письменник.


Нагадаємо,  Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію України російській співачці Самойловій строком на три роки.  У відомстві повідомили, що рішення було прийнято на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України.


Відомий журналіст Айдер Муждабаєв, який переїхав в Україну з РФ, обурився інтерв'ю Бикова:


"Спочатку хотів виділити якісь цитати з цього зарозумілого марення, а потім передумав. В бан, просто в бан, повний ігнор всіх таких представників "ліберальної російської інтелігенції". Боягузливої, імпотентної, звідкись ще й снобливої, а насправді - ментально просто расистської. Причина такої поведінки і висловлювань лише в тому, що для них решта - люди другого сорту. Вони і до росіян, хто не з їхньої рукопожатнної тусовочки, так ставляться, а вже до українців ... Таким треба просто мовчки забороняти в'їзд в Україну, і все. ні вистав, ні гастролей, ні книг, ні імені, ні прізвища, під три чорти. Щоб і духу не було тут всієї цієї бекаючої щось там про нас очманілої братії ".





Як повдомляв ONLINE.UA,  віце-премьєр-міністр України В'ячеслав Кириленко повідомив, що пропозицію Європи щодо організації виступу Самойлової під час Євробачення через телетрансляцію не можливо виконати без порушення законів України .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?