Відомий учений назвав регіон, в якому зупинився "руській мір"
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомий учений назвав регіон, в якому зупинився "руській мір"

Відомий учений назвав регіон, в якому зупинився "руській мір"

Зупинити просування «руського міра» першої змогла Грузія в 2008 році, а Україна, яка була одним із творців Російської імперії, кожним пострілом в АТО зупиняє ідеологію  президента РФ Володимира Путіна.

Таку думку висловив професор грузинського університету Ілія Олега Панфілов, передає ONLINE.UA з посиланням на  Радио Свобода.

«Україна як країна, по-перше, велика, а по-друге, для Росії Україна – не просто частина колись Російської імперії, а Україна – це державостворююча частина Російської імперії. З України пішло дуже багато — не лише мова, не лише віра і не лише культура, а й багато чого-багато чого іншого», — підкреслив він.


У той же час, вчений додав, що Україна зупиняє «руській мір» і «Російську імперію» кожним своїм пострілом в зоні АТО, «зупиняє ту тупу ідеологію, яку Путін намагається нав'язати».


«І не тільки в Україні, але і в Казахстані, Таджикистані, Білорусі – майже скрізь на пострадянському просторі», — додав він.


При цьому «Україна поклала кінець самому існуванню Російської імперії – не територіально, тому що це ще зберігається, а ментально».


Нагадаємо, раніше  в інтерв'ю ONLINE.UA відомий блогер і волонтер Серж Марко оцінив шанси України на перемогу у протистоянні з Росією як «дуже високі».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?