Відомий винахідник кинув виклик Ілону Маску - створив "водну Tesla"
Категорія
Технології
Дата публікації

Відомий винахідник кинув виклик Ілону Маску - створив "водну Tesla"

Відомий винахідник кинув виклик Ілону Маску - створив "водну Tesla"
Джерело:  online.ua

В Швеції популярний стартап X Shore представив електричний човен Eelex 8000, який сама ж компанія називає "водною Tesla". Засновник X Shore, мільярдер Конрад Бергстрем зізнався, він керувався тими ж принципами, що й відомий винахідник Ілон Маск, передає ONLINE.UA з посиланням на Electrek.

Зазначається, що Бергстрем поставив перед собою завдання створити електричний човен, який буде перевершувати аналоги на бензині або на інших видах палива.

"Однак, при виробництві електричного човна не обійшлося без складнощів: зокрема, вода в 745 разів щільніша за повітря, що вимагає більших витрат енергії. Тому розробникам з X Shore довелося подумати над створенням більш ефективного корпусу човна і над розміщенням акумуляторів, для забезпечення правильного центру маси", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що максимальний запас ходу електричного човна Eelex 8000 складає 100 морських миль (185 кілометрів). Безшумний човен може розігнатися до 40 вузлів (74 км/год), а крейсерська швидкість складає 25 вузлів, приблизно 45 км/год.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Маск запустив Тesla Model X в підземний швидкісний тунель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?