Відомо, наскільки зросте розмір мінімальної пенсії в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відомо, наскільки зросте розмір мінімальної пенсії в Україні

Відомо, наскільки зросте розмір мінімальної пенсії в Україні
Джерело:  online.ua

Розмір мінімальної пенсії в Україні з 1 грудня 2018 року зросте до 1497 гривень, тобто підвищиться на 62 гривні. Про це під час засіданняповідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

"Перерахунок буде здійснений всім пенсіонерам, чий розмір пенсій залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб", — зазначив він.

Він також додав, що чергове підвищення пенсій також має відбутися з 1 січня. Воно має охопити півмільйона пенсіонерів та військових пенсіонерів.

"Наступне підвищення заплановане на березень 2019 року. У березні, за словами Розенка, пенсії мають зрости на 12-17%",- сказано в повідомленні.

За період з 2013 по 2016 рік середня пенсія в Україні зросла найбільше у суддів і військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше уряд затвердив проект бюджету України на 2019 рік. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 14 вересня. У проекті бюджету України на 2019 року передбачена достатня сума грошей, яка дозволить покрити підвищення пенсій і зарплат. Бюджет на виплату заробітних плат і пенсій підвищили більше ніж на 27 млрд гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зробив важливу заяву про підвищення пенсій і зарплат в Україні, а також обнадіяв щодо підвищення тарифів на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?