Відомого політика засудили до 11 років в'язниці - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомого політика засудили до 11 років в'язниці - перші подробиці

Відомого політика засудили до 11 років в'язниці - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Міжнародну спільноту сколихнув новий гучний скандал - колишнього президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва засудили до 11 років і двох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі відомо, що рішення ухвалив Первомайський районний суд Бішкека. Варто звернути увагу на те, що його засудили у справі про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Суд постановив визнати Алмазбека Атамбаєва винним в організації корупції і призначити покарання у вигляді позбавлення волі на 11 років і два місяці з позбавленням державних нагород та конфіскацією майна", - заявив суддя Емільбек Каїпов 23 червня.

Що важливо розуміти, держзвинувачення просило засудити колишнього президента до 15 років колонії з конфіскацією майна.

"У справі про незаконне звільнення кримінального "авторитета" Азіза Батукаєва в корупції підозрюються 19 колишніх чиновників Киргизії. 14 підозрюваних підписали угоди про співпрацю зі слідством", - пише видання.

Варто нагадати про те, що Батукаєв, який відбував тривалий термін ув'язнення в колонії, 7 років тому був звільнений за станом здоров'я, після чого виїхав до Чечні. Парламентська комісія в тому ж році встановила, що про його звільнення клопотав екс-омбудсмен Киргизії Турсунбек Акун, до виїзду кримінального авторитета були причетні високопоставлені урядовці та співробітники ДСВП, однак тоді розслідування не було завершено.

Рік тому МВС Киргизії відновили розслідування. Після цього вдалося затримати колишнього віцепрем'єра Киргизії Шаміля Атаханова, ексміністра охорони здоров'я Динара Сагінбаєва, а також ще декількох посадовців Міністерства охорони здоров'я, які, як стверджує слідство, навмисне діагностували Батукаєву важке захворювання, що стало підставою для його звільнення від відбування покарання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутат парламенту Молдови Юріє Реніца 18 травня на прес-конференції представив шокуючий відеокомпромат на лідера країни Ігоря Додона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?