Відомого політика засудили до смертної кари - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомого політика засудили до смертної кари - перші подробиці

Відомого політика засудили до смертної кари - перші подробиці
Джерело:  online.ua

17 грудня Спеціальний суд в Ісламабаді нарешті виніс вирок екслідеру Пакистану Первезу Мушарраф. Неочікувано для всіх за страту відомого політика проголосували двоє із трьох суддів. Варто зазначити, що вирок був проголошений у справі про державну зраду, які відкрили ще у 2013 році, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Зазначається, що 12 років тому Мушарраф призупинив дію конституції країни та арештував суддів Верховного суду, ввівши у Пакистані надзвичайний стан. Таке рішення тоді він пояснив загрозою з боку екстремістів. Насправді ж таким чином він просто продовжив термін своїх повноважень.

"Попри надзвичайний стан та інші хитрі дії, здійснені Мушаррафою, у 2008 році йому таки довелося скласти повноваження президента. Все через тиск з боку країн Заходу, погрози про імпічмент та повну відмову у підтримці з боку національної армії. У 2009 році проти нього порушили справу через незаконне усунення суддів, а в 2011 році суд видав ордер на арешт колишнього президента у справі про вбивство прем'єр-міністра Беназір Бхутто, яка загинула в результаті теракту в грудні 2007 року", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що після відходу з поста президента Мушарраф жив в Об'єднаних Арабських Еміратах і Британії. У 2013 році він повернувся в Пакистан для участі в парламентських виборах, однак був дискваліфікований. Тоді ж політика помістили під домашній арешт, пізніше дозволивши виїжджати за кордон для лікування.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський президент Олександр Лукашенко нещодавно заявив, що смертна кара у Білорусі існує, бо проти її скасування не виступає народ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?