Відомому російському олігархові заблокували рахунки в Швейцарії - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомому російському олігархові заблокували рахунки в Швейцарії - ЗМІ

Відомому російському олігархові заблокували рахунки в Швейцарії - ЗМІ
Джерело:  Forbes

Швейцарські банки почали блокувати особисті рахунки російського олігарха Віктора Вексельберга. Причиною тому стали побоювання потрапити під санкції США.

Про це йдеться в повідомленні Forbes, передає ONLINE.UA.

За даними джерела, на рахунках Вексельберга заморожено 1 млрд франків. Відзначається, що до блокування коштів російського олігарха долучилися не лише публічні банки, такі як UBS, Credit Suisse, а й приватні, включаючи Bank of Cyprus, великою часткою якого володіє сам Вексельберг.

Є інформація, що юристи Вексельберга вже готують позови проти швейцарських банків і співробітників фінустанов, які прийняли рішення заморозити рахунки олігарха. Вони запевняють, що рахунки Вексельберга були відкриті відповідно до швейцарського законодавства і активи на них були номіновані у франках, а не в доларах. Але експерти вважають, що шанси виграти суди і отримати компенсацію у російського бізнесмена невеликі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що керівництво компанії Олега Дерипаски раптово пішло у відставку через санкції США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?