Відомству Луценка не дали взятися за соратника Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомству Луценка не дали взятися за соратника Януковича

Відомству Луценка не дали взятися за соратника Януковича

Генеральній прокуратурі України не дозволили почати заочне розслідування проти соратника збіглого екс-президента України  Віктора Януковича  Андрія Клюєва.


Таке рішення прийняли в Печерському районному суді Києва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".


У ГПУ Клюєва підозрюють в незаконному перешкоджанні проведенню мітингів, застосуванні фізичного насильства, організації перевищення службових повноважень правоохоронцями. 15 березня 2016 року було складено підозру в незаконних діях чиновника на посаді секретаря РНБО, виконанні вказівок Януковича по розгону активістів Євромайдану 22-29 листопада 2013 року.


Читайте також: Луценко показав найважливіші документи по Януковичу: опубліковано відео


28 лютого 2014 року Клюєва оголосили в розшук, після чого в силових відомствах встановили, що колишній чиновник перебуває в Росії.


"Суддя Печерського райсуду Віталій Писанець вирішив, що Генпрокуратура направила Клюєву повідомлення про підозру на неправильну адресу. Також суддя вважає, що підозрюваний не знаходиться в розшуку по цій кримінальній справі", - йдеться в рішенні суду.


У Печерському райсуді клопотання Генпрокуратури визнали не відповідаючим нормам Кримінально-процесуального кодексу, повернули його, і постановили інформацію про перебування Клюєва в РФ непідтвердженими припущенням.


Відзначимо, що під час президентства збіглого гаранта Клюєв займав пости першого віце-прем'єр-міністра України (березень 2010-лютий 2012 року), секретаря Ради національної безпеки і оборони (февраль 2012-січень 2014 року), а також глави Адміністрації президента (січень лютий 2014 року).


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Андрій Клюєв заявив, що до загибелі людей під час Євромайдану взимку 2014 року причетні громадяни країн Прибалтики і Грузії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?