Відповідь буде жорсткіше, ніж санкції: Трамп виступив з гучними погрозами
Категорія
Політика
Дата публікації

Відповідь буде жорсткіше, ніж санкції: Трамп виступив з гучними погрозами

Відповідь буде жорсткіше, ніж санкції: Трамп виступив з гучними погрозами
Джерело:  online.ua

10 жовтня Туреччина почала в Сирії наземну операцію. У Міноборони Туреччини повідомили, що турецькі військові та їх сирійські союзники вже атакували курдську міліцію на півночі Сирії. Цією ситуацією люто обурений президент США Дональд Трамп, який пригрозив турецькому лідерові Реджепу Ердогану жорсткими наслідками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC News.

"Я зруйную турецьку економіку, якщо це станеться. Одного разу я вже це зробив. Відповідь буде набагато гірше, ніж санкції, які запропонували ввести проти президента Туреччини в Конгресі", - заявив погроз на адресу Ердогана Трамп.

При цьому президент Туреччини не вважає, що його війська вторглися до Сирії. Ердоган заявив, що Анкара проводить військову операцію там на підставі Аданської турецько-сирійської угоди, підписаної в 1998 році.

"Згідно з цією угодою, якщо сирійський режим не вживає заходів проти Робочої партії Курдистану, то наші військові мають право переслідувати терористів", - заявив турецький лідер.

Ердоган підкреслив, що на його думку, американські війська не мають права знаходиться в Сирії, так як їх "не запрошував сирійський президент Башар Асад".

Нагадаємо, 8 жовтня Туреччина почала військову операцію проти курдських сил YPG, які Анкара вважає терористами. Наступ почався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів, які протягом усього часу входили в міжнародну коаліцію на чолі з США.

Після вторгнення Туреччини до Сирії Трамп розкритикував військову операцію, яку назвав "поганою ідеєю". Він пригрозив Анкарі знищити економіку Туреччини, якщо Ердоган дозволить собі "неприпустимі дії". Сенат США також пообіцяв накласти на Туреччину "санкції з пекла". Там анонсували введення обмежень американських активів високопоставлених осіб та ввести санкції за покупку Туреччиною російської системи протиракетної оборони. Крім цього, мова йде про персональні санкції проти тих, хто проводив військові операції разом з Туреччиною або надавав їй військову допомогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Радбез ООН скликає екстрене засідання по питанню турецької військової операції в Сирії. Ініціаторами засідання РБ ООН, яке заплановане на 10 жовтня, виступили Велика Британія, Франція, Німеччина, Бельгія, Польща.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?