Відповідь Пінчуку на примирення з Росією: Порошенкові дали важливу пораду
Категорія
Політика
Дата публікації

Відповідь Пінчуку на примирення з Росією: Порошенкові дали важливу пораду

Відповідь Пінчуку на примирення з Росією: Порошенкові дали важливу пораду
Джерело:  online.ua

У президента України Петра Порошенка після націоналізації "ПриватБанку" і скандальної статті Віктора Пінчука в американському The Wall Street Journal з'явилися хороші умови для зменшення впливу олігархів на політику та економіку України.
Таку думку у своїй статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.
"Перехід в державну власність "ПриватБанку" і така, що стала скандальною стаття Віктора Пінчука в The Wall Street Journal, в якій запропоновані "болісні компроміси" з Росією, ні в чому не обов'язкові для Кремля, створили хороші умови для здійснення деолігархізації", - підкреслив він.
Також експерт нагадав, "що цей процес знайшов відображення у передвиборній програмі Петра Порошенка в 2014 році, більш того - Помаранчеву революцію 2004 року часто називали виступом мільйонерів проти мільярдерів, правда, її плоди в економічній сфері якось загубилися за пошуками приватного інтересу сильних світу сього".
Читайте також: Укра їнці показали Пінчуку, як дадуть відповідь на здачу Криму: з'явилася яскрава заява
"Зменшення впливу олігархів на всі сфери життя держави є асиметричною, але реальною відповіддю на кинутий виклик. Навряд чи це станеться через гучні судові процеси, скоріше, мова йде про відділення мух від котлет - масштабних інтересів власників великого бізнесу від спроб монополізувати політичний вплив на ситуацію в країні", - додав він.
На думку Магди, "очевидно, одна зі складностей полягає в тому, що і глава держави підпадає під класичне визначення "олігарх".
"Його фінансова незалежність і високий матеріальний статус в такому, що переживає кризу українському суспільстві сприймаються неоднозначно. З іншого боку, саме у Порошенка є реальні можливості реалізувати ці плани, принаймні, ініціювати конкретні кроки і зрушити процес з мертвої точки", - міркує експерт.
Також він додав, що "президенту необхідно не тільки тиснути на існуючих олігархів, але й не створювати умови для появи нових".
"Це завдання виглядає проблематичним для реалізації, але не безнадійним", - резюмував автор.
Більше читайте в статті на ONLINE.UA - Це терміново: у Порошенка є один варіант перемогти Ахметова, Пінчука та інших олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?