Відповідатимуть за кожного - у Авакова зробили жорстке попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Відповідатимуть за кожного - у Авакова зробили жорстке попередження

Відповідатимуть за кожного - у Авакова зробили жорстке попередження

Вже в понеділок, 3 серпня, в Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області повинні посилити карантин, так як ці міста і райони потрапили в "червону" зону. Згідно з постановою уряду, влада цих міст повинна знову зупинити громадський транспорт і заборонити роботу закладів. Як відомо, в Луцьку депутати завтра збираються на позачергову сесію міськради, щоб визнати рішення про включення міста в "червону зону" неконституційним. У зв'язку зі сформованою ситуацією до мерів міст, де знову потрібно вводити жорсткий карантин, звернувся заступник голови МВС Антон Геращенко. Він нагадав, що місцеві органи влади також відповідають за здоров'я мешканців, і якщо вони відмовляться вводити обмеження, встановлені урядом, то відповідатимуть за кожного загиблого від ускладнень коронавірусної хвороби в своїх містах. З таким попередженням Геращенко виступв в ефірі Громадського радіо 2 серпня, передає ONLINE.UA.

"Ті мери міст, які займаються популізмом, хочуть стояти осторонь, розповідати, що їм не потрібен карантин, будуть відповідати за кожного загиблого в своїх містах", - заявив Геращенко.

З аналогічним попередженням раніше виступав і міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він пояснював, що органи місцевої влади не мають права пом'якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом. Міністр додав, що місцева влада також відповідає за дотримання умов карантину. Відповідний нагляд здійснюють Держпродпотребслужба, Нацполіція, Національна гвардія, Держприкордонслужба.

Нагадаємо, в Україні карантин по коронавірусу продовжили до 31 серпня, але з 1 числа він діє за новими адаптивним правилами - в залежності, який відсоток захворюваності дає район або місто обласного значення, його виділили або в зелену, або в жовту, або в помаранчеву, або в червону зону. Червона зона - критична, в ній будуть закривати кафе, ресторани та заклади освіти, зупиняти міський транспорт. У зеленій зоні будуть діяти обов'язкові вимоги - масковий режим і соціальна дистанція. Жовта - це "буферна зона", яка не сильно відрізняється від "зеленої" за обмеженнями, але стає попереджувальною. В цьому періоді заборонено відвідувати будинки престарілих, лікарні, соціальні установи.

На даний момент в "червону" зону потрапили Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області. В "помаранчевій" зоні знаходяться Івано-Франківськ, Львів, Луцький і Любешівський райони Волинської області, Тисменицький район Івано-Франківської області, Миколаївський, Перемишльський і Пустомитівський райони Львівської області, Бучацький район, Бережани Тернопільської області. Міська влада Луцька заявили, що всупереч розпорядженню центральної влади, не зупинятиме громадський транспорт і не закриватиме кафе і ресторани. З аналогічною заявою виступила і влада Тернополя, де також завтра планують зібратися місцеві депутати, щоб обговорити законність рішення віднести місто до червоної карантинної зони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 серпня Україна перейшла на нову систему карантину. Всі регіони країни поділили на чотири зони, в кожній з яких будуть введені певні обмеження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?