Відра замість туалету: шокуючі умови для хворих на COVID-19 у Почаїві
Категорія
Україна
Дата публікації

Відра замість туалету: шокуючі умови для хворих на COVID-19 у Почаїві

Відра замість туалету: шокуючі умови для хворих на COVID-19 у Почаїві
Джерело:  ТСН

У Почаївській лікарні, Тернопільська область, замість туалетів використовують пластикові відра, бо у закладі немає очисних споруд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

За даними журналістів, вже тиждень лікарня працює як госпіталь для пацієнтів з COVID-19. Деякі хворі знаходять сили жартувати, що живуть у ВІП-умовах — бо мають кілька місткостей та кришки. Інше відділення — лише одну та без кришки.

"Хворих, яких поклали в терапевтичне відділення, не випускають в туалет, що на поверсі. Їм принесли відро для ходіння в туалет на чотирьох: без кришки, залізне відро звичайне. Це відро стоїть майже добу, поки санітарка його не винесе", - цитують Людмилу Тараненко, родичку пацієнтки.

Інша хвора підтверджує це та додає, що попри наявність "персонального" відра, користуватися ним всі вимушені прилюдно.

У палатах відсутні рукомийники — санітарки приносять її в інших відрах.

Позиція МОЗ у скандалі

Кременецька районна рада зверталася до центральної влади по допомогу. За словами очільника Володимира Стефанського, Київ нічого не надав району, який виявився неготовим до епідемії. Посадовець стверджує, що наявні кошти — це виділення з районного бюджету та збір волонтерів. Утім, навіть цього мільйона гривень не вистачає на усі потреби.

Натомість головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко зауважив — ситуація залишиться такою, доки посадовці не дострибуватимуться алгоритмів, які розробили у Києві.

Йдеться про визначені медичні заклади, які повинні приймати хворих з COVID-19. Вони — опорні пункти, але й саме до їх переліку відносять Почаївську лікарню. Це стверджує Стефанський.

Водночас центральна влада не допомогла після того, як у районі почали підтверджувати випадки коронавірусу.

Нагадаємо, Почаїв закрили на в'їзд та виїзд після інфекційного спалаху у місцевій Лаврі. У місті близько тридцяти медиків потрапили на обсервацію, пізніше COVID-19 підтвердили у чотирьох медсестер.

Загальна кількість хворих у Кременецькому районі - 62. У Тернопільській області кількість виросла до 499 українців.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно команда німецьких вчених з'ясувала, як саме коронавірус потрапляє в організм. Для цього інфекція "обирає" кілька шляхів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?