Відразу після заяви Путіна: в "ДНР" знову висунули нахабні вимоги по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Відразу після заяви Путіна: в "ДНР" знову висунули нахабні вимоги по Донбасу

Відразу після заяви Путіна: в "ДНР" знову висунули нахабні вимоги по Донбасу
Джерело:  online.ua

Відразу після того, як президент РФ Володимир Путін виступив проти нового закону про особливий статус Донбасу, так звана "влада ДНР" вирішила висунути чергові нахабні вимоги Україні. Окупанти наполягають, щоб Київ продовжив дючий закон, а не приймав новий. Про це заявила "міністерка закордонних справ ДНР" Наталія Никонорова в ефірі одного з каналів бойовиків, передає ONLINE.UA.

"Існуючий на даний момент закон враховує всі примітки до комплексу заходів. Необхідно деякі статті коригувати, але в цілому відповідність і кореляція з примітками. Тому новий закон або буде дублювати існуючий, або він не буде відповідати приміток до комплексу заходів", - заявила представниця бойовиків "ДНР".

Також Никонорова заявила, що українській владі потрібно узгодити з окупантами реалізацію формули Штайнмайєра паралельно з дією закону про особливий статус.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що закон про особливий статус буде новий, але цей статус не будуть закріплювати в Конституції України. На це відразу ж відреагував Путін, який заявив, що Україна повинна продовжити термін дії закону про особливий статус Донбасу, інакше він не бачить, "про що взагалі можна говорити".

"Ми чуємо від перших осіб України про те, що може бути прийнятий інший закон про особливий статус Донбасу. Який? Це абсолютно ключова річ. Якщо буде прийнято щось таке, що не узгоджене "ЛНР" і "ДНР", тоді все миттєво зайде в глухий кут", - заявив тоді Путін, зазначивши, що якщо Зеленський до нього не прислухається, то сенсу в нормандському саміті немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий закон про особливий статус Донбасу потрібно прийняти до кінця 2019 року, так як з 1 січня 2020 року спливає дія попереднього. Але до його розробки приступлять лише за підсумками нормандського саміту, який заплановано на 9 грудня. Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?