Відставка Маккарті створює ризики для подальшої військової допомоги Україні — The Economist
Категорія
Політика
Дата публікації

Відставка Маккарті створює ризики для подальшої військової допомоги Україні — The Economist

республіканець Кевін Маккарті
Джерело:  The Economist

Ганебна відставка спікера Палати представників Конгресу США, республіканця Кевіна Маккартні створює ризики для подальшої військової допомоги Україні. 

Як відставка МакКарті вплине на подальшу військову допомогу США Україні

У матеріалі видання зазначається, що відставка Маккарті пройшла так само принизливо, як і його призначення.

Автори публікації підкреслюють, що найбільше занепокоєння викликає питання допомоги Україні, яку було виключено із угоди про тимчасовий бюджет.

Маккарті пропонував вирішити питання у форматі "послуга за послугу", відповідно до якого в обмін на розблокування допомоги Україні Республіканська партія отримувала б змогу лобіювати посилення кордону із Мексикою.

Наразі прихильники продовження допомоги Україні становлять більшість як у Палаті представників, так і у Сенаті.

Вони вимагають наполягають на прийнятті резолюції, яка б гарантувала надання допомоги України під час президентських виборів у США.

Однак хто стане наступником Маккарті поки не зрозуміло.

Патрік Макгенрі, республіканець Північної Кароліни, обраний Маккарті, буде виконувати обов'язки спікера та контролюватиме вибори заміни Маккарті.

Республіканці планують провести форум кандидатів 10 жовтня і провести голосування наступного дня.

У матеріалі видання зазначається, що хаос і інтрига зберігаються.

Це навряд чи втішить американців, які хочуть, щоб їх уряд залишався відкритим, або українців, які покладаються на американську міць і щедрість для продовження своєї боротьби за виживання, - підсумовують автори матеріалу.

Від чого залежатиме подальша допомога Україні від США

За інформацією журналістів видання Reuters, відставка Маккарті може свідчити про зміни у настроях щодо військової допомоги Україні.

У матеріалі видання зазначається, що дехто з ймовірних заступників Маккарті виступає за збереження військової допомоги Україні, а дехто - проти.

Журналісти видання також зазначають, що наразі невідомо, хто стане наступником Маккарті.

Але наступний спікер може скасувати надання додаткової допомоги Україні до того, як пропозиція дійде до Палати представників.

Ці рейтинги від A до F, які означають підтримку чи протидію попереднім законопроектам, можуть вказувати на те, наскільки ймовірно, що кожен із них винесе допомогу Україні на голосування, якщо він стане спікером.

Республіканець Том Еммер отримав найвищу оцінку - "А". Стів Скаліз, який вже давно вважається кандидатом на посаду спікера після Маккарті, отримав на один пункт нижче, "В".

Метт Гаєц, який очолював кампанію зі повалення Маккарті, заявив, що підтримає Скалізе. Сам Гаєц, голова юридичного комітету Палати представників Джим Джордан та Байрон Дональдс – усі отримали "F".

Білий дім заявив у вівторок, що впевнений, що Сполучені Штати зрештою нададуть Україні більше допомоги незалежно від долі спікера Маккарті.

Маккарті, який отримав оцінку B-мінус, на початку цього тижня спростував звинувачення Гаєца в тому, що він уклав "таємну угоду" з Байденом, яка дозволяє Палаті представників проголосувати за допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?