Відставка уряду після інавгурації Зеленського - в Кабміні відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Відставка уряду після інавгурації Зеленського - в Кабміні відреагували

Відставка уряду після інавгурації Зеленського - в Кабміні відреагували
Джерело:  УНН

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає, що підстав для відставки нинішнього уряду на чолі з Володимиром Гройманом у зв'язку з обранням нового президента немає. Чиновник нагадав, що Кабмін формується і є підзвітним виключно Верховній Раді України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

"Життя, безумовно, розставить усе на свої місця, але уряд працює, і я зараз не бачу жодних підстав для того, щоб якимось чином у конституційний спосіб були здійснені якісь зміни в цьому напрямку", - каже Розенко.

Він також наголосив, що підстави для зміни складу або відставки уряду чітко визначені у Конституції. Саме за ними уряд складає свої повноваження перед новообраною Верховною Радою і його доля перебуває в руках парламенту.

"Водночас, президент України має повноваження, аби внести на розгляд Верховної Ради своїх представників у Кабінет міністрів, і це його конституційне право – брати участь у формуванні уряду. Тим не менш, уряд підзвітний і підконтрольний Верховній Раді, адже сформований коаліцією парламенту", - нагадав чиновник.

Варто зазначити, що глава держави може вплинути лише на призначення міністра закордонних справ і міністра оборони. Серйозних змін в уряді не варто чекати, поки не відбудуться вибори до парламенту і сформується нова коаліція.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Володимир Гройсман заявив, що готовий співпрацювати із Зеленським. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?