Відставки в Кабміні і розпуск парламенту - Разумков виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Відставки в Кабміні і розпуск парламенту - Разумков виступив з важливою заявою

Відставки в Кабміні і розпуск парламенту - Разумков виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Найближчим часом в Кабінеті міністрів можливо відбудуться гучні кадрові перестановки. У відставку можуть відправити кілька міністрів, до яких є серйозні питання. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, який також прокоментував чутки про розпуск Верховної Ради. Глава ВРУ пояснив, які ротації можливі в уряді, але відразу ж і назвав ризики, які вони за собою потягнуть, передає ONLINE.UA.

"Є два міністерства, до голів яких є питання. Це Мінфін і Мінекономіки. По міністерству фінансів - ситуація більш неординарна. Це і з приводу дефіциту бюджету. Бюджет зайшов з великим дефіцитом", - пояснив Разумков.

При цьому спікер парламенту підкреслив, що будь-які ротації в уряді будуть мати негативний вплив на бюджетний процес.

"Будь-які ротації також позначаться на бюджетному процесі, тому треба враховувати всі деталі", - попередив глава ВРУ.

Що стосується дострокового розпуску парламенту, то Разумков не бачить підстав для такого заходу.

"Підстави для дострокового припинення повноважень Ради чітко визначені законодавством і Конституцією. На сьогодні жодної з цих підстав не спостерігається в Раді. Коаліція є. Рада має фракцію, яка діє на правах коаліції з 246 нардепів. Плюс два її представники перебувають у президії. Засідання парламенту відбуваються постійно, багато нардепів дійсно працюють в сесійній залі, як того вимагає закон. Ще одне питання - уряд. Але він є, він працює. Тому юридичних підстав, правових підстав для дострокового припинення повноважень Ради я не бачу", - пояснив Разумков.

Раніше Разумков вже допускав кадрові перестановки в економічному блоці уряду. При цьому він запевняв, що подібних пропозицій поки немає - ні за конкретно взятим міністрам, ні щодо Кабінету міністрів в цілому. Сам він вважає нелесообразним проводити ротацію в економічному блоці Кабміну під час бюджетного процесу, так як це може зупинити процес формування бюджету на наступний рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда Зеленського знову безсоромно обдурила українців. Стало відомо, що щонайменше 15 народних обранців з політичної сили президента Володимира Зеленського "Слуга народу" після того, як потрапили до Верховної Ради, призначили своїх родичів або родичів з найближчого оточення українського лідера своїми помічниками. Варто звернути увагу на те, що деякі з них - на постійній основі, з виплатою підвищених зарплат і премій. Не можна не згадати про те, ще кандидат в президенти Володимир Зеленський обіцяв, що у владі "нових облич" "кумівства не буде".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?