Відсторонення Трампа від влади: як триватиме офіційна процедура
Категорія
Політика
Дата публікації

Відсторонення Трампа від влади: як триватиме офіційна процедура

Відсторонення Трампа від влади: як триватиме офіційна процедура
Джерело:  online.ua

Доля американського поки-що-президента Дональда Трампа вирішується у стислі терміни на рівні Конгресу Сполучених Штатів, будівлю якого спіткало мародерство з боку прихильників політика. Палата представників найближчим часом ухвалить спеціальну резолюцію з приводу відсторонення республіканця з Білого дому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBS News.

Представники Демократичної партії розробили документ, який закликає віцепрезидента Майка Пенса взяти на себе повноцінне виконання обов'язків президента через деструктивність рішень останнього.

Члени Палати представників закликали соратника Трампа "негайно скористатися його повноваженнями відповідно до четвертого розділу 25-ї поправки (Конституції США), скликати та мобілізувати головних посадових осіб виконавчих департаментів в уряді для того, щоб оголосити те, що є очевидним для народу, який перебуває у страху: що президент не здатний успішно виконувати свої службові обов'язки".

Передбачається, що нижча палата Конгресу США голосуватиме за документ ввечері у вівторок, 12 січня, відповідно до місцевого штату Вашингтона. Пенс за підсумками ухвалення матиме 24 години для реакції на звернення конгресменів.

Нагадаємо, проблема з усунення Трампа спалахнула після того, як прихильники президента пішли на штурм будівлі Капітолію 6 січня, Погром у "серці" американської політики стався після мітингу у Вашингтоні, який вів сам державний лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, резонансний штурм Капітолію Сполучених Штатів продовжує лунати різноманітними наслідками для його учасників та осіб, співчуваючих їм. Адміністрація Twitter заблокувала 70 тисяч акаунтів через поширення відомостей про теорію змови QAnon.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?