Відсутність ринку землі допомагає рейдерам і корупціонерам, - Геннадій Лапіцький
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відсутність ринку землі допомагає рейдерам і корупціонерам, - Геннадій Лапіцький

Відсутність ринку землі допомагає рейдерам і корупціонерам, - Геннадій Лапіцький
Джерело:  golos.ua

На зустрічі із представниками українського бізнесу президент Петро Порошенко сказав, що мораторій на продаж землі вигідний для корупціонерів. В свою чергу представник агробізнесу, фермер Геннадій Лапіцький заявляє, що поки триватиме мораторій, окрім корупції в агросекторі буде процвітати рейдерство й земельний бандитизм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ГолосUA.

«Окрім відкриття ринку землі ще потрібно навести порядок у земельному кадастрі. Він досі наповнений частково недостовірними даними, частково помилковими, а частина даних про землю взагалі відсутня. Тому, в першу чергу, має бути проведена комплексна інвентаризація землі. Це одразу зніме більшість питань рейдерства і незаконного обробітку землі. Також потрібне оновлення судової системи. Сьогодні звернутись до суду – це витратити купу грошей. І при цьому немає гарантії на справедливість. Тому фермери часто змушені поступитися натиску земельних бандитів і відмовлятися від пошуку справедливості. Через те, що ціна правди занадто висока і немає справедливості. Де і коли у нас судили хоча б одного рейдера? Якщо не працює закон, то значить це комусь вигідно. В країні немає покарання і відповідальності», - заявляє Геннадій Лапіцький, фермер з Володарки на Київщині.

Геннадій Лапіцький каже, що сьогодні відкрита кримінальна справа для фермера - це тільки початок багаторічних процесів. Система не має чітких визначень і правил, що дає широке поле для маневрів для корупційних схем і рейдерських захоплень землі.

Геннадій Лапіцький, фермер, в обробітку якого паї людей у шести селах Володарського району. Господарює на своїй землі, де й народився і нині живе. Побудував елеватор, який працює на альтернативній енергетиці. Створив ТОВ «Сільгосптехніка Нова» із сучасним парком сільгосптехніки.

Взяв у свій парк на повне безкоштовне обслуговування всі шкільні автобуси Володарки. Працювати почав одразу після закінчення школи. Пройшов шлях від підсобника на будівництві до заступника директора Усть-Кутської нафтобази в Іркутській області. Закінчив індустріальний інститут. Повернувся на Україну у 1987 році. З того часу працював на різних посадах у Володарці. У 2000 році працював заступником начальника транспортного управління Державного Управління Справами.

Згодом зайнявся агробізнесом. Створив майже 50 робочих місць, оновив об'єкти місцевої інфраструктури. Мають з дружиною двох дітей і онуку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?