Відтепер космічні супутники можна побачити з землі
Категорія
Технології
Дата публікації

Відтепер космічні супутники можна побачити з землі

Відтепер космічні супутники можна побачити з землі
Джерело:  Engadget

Американська компанія SpaceX запустила першу серію з 60 супутників STARLINK, траекторію польоту яких можна побачити навіть з землі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на наукове видання Engadget, вага кожного супутника становить 227 кг. Вони призначені для забезпечення глобального доступу населення нашої планети до мережі інтернет.

Про те, що супутники можна побачити неозброєним оком, вперше було помічено 24 травня о 22:55 за лондонським часом – приблизно через добу після того, як ракета Falcon 9 вивела їх на експлуатаційну орбіту. Вона становить 550 км над Землею.

Відео, яке підтверджує можливість спостерігати за супутниками, зняв нідерландський астроном-любитель Марко Ландсбрук. Оскільки відеозйомка проводилася у Європі, можна припустити, що на це космічне явище відтепер матимуть можливість дивитись і жителі України.

Згідно планів розробників STARLINK, мережа з 12 тисяч супутників покриє усю планету безперебійним та безкоштовним доступом до інтернету за кілька років – до середини 2020-х років. Швидкість доступу становитиме до 1 Гбіт/с навіть у сільській місцевості.

Нагадаємо, що вчора були оприлюднені характеристики «бюджетного» iPhone 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?