Відведення військ на Донбасі: з'явилися нові тривожні дані
Категорія
Події
Дата публікації

Відведення військ на Донбасі: з'явилися нові тривожні дані

Відведення військ на Донбасі: з'явилися нові тривожні дані
Джерело:  online.ua

Бойовики ЛНР не хочуть залишати облаштовані опорні пункти в Станиці Луганській в рамках угоди про  відведення військ.


Про це сказав начальник управління зв'язків з громадськістю ВСУ Богдан Сеник, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "112 Україна".


"З приводу Золотого ми підтверджуємо, дійсно, вчора був факт відведення. Що стосується Станиці Луганської і Петровського, то кожен день фіксуються обстріли", - сказав Сеник.


Прес-секретар ВСУ також нагадав умови для відводу військ.


"Згідно з рамковими угодами, протягом 7 днів має бути чітке, стійке дотримання" режиму тиші ", чого зараз не відбувається", - додав він.


За його словами, бойовикам невигідно залишати свої позиції, тому мають місце постійні провокації.


"Ви знаєте, ОРДО і ОРЛО не є сторонами розведення сил і засобів від лінії зіткнення, і бойовики не виконують визначених у даних населених пунктах заходів щодо відведення сил і засобів від лінії зіткнення. Оскільки тут є акцент, вони змушені залишити панівні висоти, це в районі Станиці Луганської, де облаштовано опорні пункти, це їм невигідно, і це є причиною постійних провокацій і обстрілів позицій ВСУ", - сказав Сеник.


Нагадаємо, що  в районі населеного пункту Золоте Луганської області відповідно до рамкової угоди про розведення сторін успішно провели відведення сил і озброєнь на рубежі, позначені представниками ОБСЄ.


Як повідомляв ONLINE.UA, ватажок ДНР  Олександр Захарченко заявив, що бойовики відмовилися відводити своє озброєння на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?