Відверта брехня: Україна вперше відповіла на скандальні звинувачення чеських комуністів
Категорія
Політика
Дата публікації

Відверта брехня: Україна вперше відповіла на скандальні звинувачення чеських комуністів

Відверта брехня: Україна вперше відповіла на скандальні звинувачення чеських комуністів
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що звинувачення лідера чеських комуністів Войтеха Філіпа на адресу українців у тому, що нібито вони винні у придушенні Празької весни, - це повний абсурд та відверта брехня.

Про це він написав у своєму Facebook, передає ONLINE.UA.

Глава МЗС зазначив, що на заяви чеських комуністів можна було б не реагувати, оскільки в Україні комуністична ідеологія, поряд з нацистською, заборонена. Дипломат підкреслив, що злочини комуністів, жертвами яких стали мільйони українців, не мають строку давності.

"Звинувачення лідера чеських комуністів на адресу українців, що нібито вони винуваті у придушенні Празької весни, звичайно ж, повний абсурд. Українці, я нагадаю, постраждали від комуністичного режиму і, до речі, також були окупованим народом протягом багатьох століть. Тим часом саме українці були тими, хто в колишньому СРСР активно протестував проти окупації Чехословаччини в 1968 році і виявляв солідарність з чехами і словаками", - пише Клімкін.

Дипломат має надію, що чеський народ, який показав "свої найкращі якості" і під час Празької весни в 1968 році, і під час Оксамитової революції 1989 року, і зараз зможе відрізнити правду від відвертої брехні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше політична еліта Чехії жорстко розкритикувала лідера Комуністичної партії Войтеха Філіпа, який нещодавно заявив, що не Росія, а українці на чолі СРСР несуть відповідальність за придушення "Празької весни" 1968 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?