Відверті нацисти - Лукашенко виступив з погрозами до протестувальників
Категорія
Світ
Дата публікації

Відверті нацисти - Лукашенко виступив з погрозами до протестувальників

Відверті нацисти - Лукашенко виступив з погрозами до протестувальників
Джерело:  online.ua

В Білорусі триває найпотужніша за часів незалежності суспільно-політична криза. Президент Олександр Лукашенко офіціально відкинув ініціативи опозиції зі зміни влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, у країні спостерігається спроба захоплення влади.

"Вони нам підкидають іншу сторону. І вимагають ні багато ні мало — передати їм владу. Значить, ми це розцінюємо однозначно: це спроба захоплення влади з усіма відповідними наслідками", - стверджує Лукашенко.

Він пригрозив, влада готова використати наявні засоби, аби "охолонути гарячі голови". Це все — відповідно до Конституцій та законодавства республіки.

Таким чином Лукашенко відреагував на створення опозицією спеціальної координаційної ради, яка закликала режим мирно передати владу та нагадала про фальсифікації.

"Новий елемент — це спроба заколисати владу, особливо силові структури: "ми мирні, ми хороші, розумієте, ми вже не хочемо протистояння". Це так і не так. Це ширма. Якщо зазирнути за неї, ви бачите, що відбувається", - додав президент.

Він назвав представників згаданої ради "відвертими нацистами", усі вони нібито колись були при владі, але хочуть повернутися до "годівниці".

Нагадаємо, тисячі білорусів по всій країні вимагають протягом понад тижня чесних виборів та відставки старої влади — режиму Лукашенка, який утримує республіку останні 26 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, низка західних країн з початком масових протестів у Білорусі виступило на підтримку людей, які вийшли проти режиму Олександра Лукашенка. Литовський Сейм вже у вівторок, 18 серпня, виступив з офіційним рішенням про невизнання виборів президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?