Віджим українських підприємств на Донбасі вдарив по самих бойовиках
Категорія
Події
Дата публікації

Віджим українських підприємств на Донбасі вдарив по самих бойовиках

Віджим українських підприємств на Донбасі вдарив по самих бойовиках
Джерело:  Коммерсант

Після призначення "тимчасових адміністраторів" на українських підприємствах бойовиками ситуація на захоплених заводах виявилася критичною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Коммерсант.ru".

Читайте також: Бо йовики ДНР похвалилися "віджиманням" ринку: відео обурило соцмережі
"Всупереч райдужним прогнозам місцевої влади, яка обіцяла швидко переорієнтувати виробництво на Росію і забезпечувати до 70% доходів бюджету за рахунок де-факто націоналізованих підприємств, багато виробництв закриваються. На деяких з них зарплату робітникам ще продовжують виплачувати, але майбутнє більшості заводів залишається туманним", - йдеться в повідомленні.
Так в кінці лютого холдинг «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова заявив про вимушену зупинку роботи в зв'язку з торговою блокадою Донбасу, але 7 березня робочі Харцизького трубного заводу, який входить в холдинг, отримали 2/3 зарплати на картки, як це було в минулі місяці.
Однак на інших захоплених підприємствах Донбасу ситуація не настільки сприятлива. Так співробітник служби вивантаження сировини Єнакіївського металургійного заводу пояснив: "Остання зарплата була на початку лютого, зараз виробництво заморожено. 1 березня завод блокували люди з автоматами, всі системи управління були зупинені".
Читайте також: Віджим українських підприємств: одіозний бойовик ДНР проговорився на відео
Напередодні призначення "тимчасових адміністраторів" про завершення роботи оголосили власники Донецького металургійного заводу, а пізніше - і Ясинівського коксохімічного комбінату в Макіївці. "Кокс йшов на склади ДМЗ, поки той не зупинився, тепер по домівках відправили і робочих в Макіївці", - розповів місцевий підприємець Мансур Натхоєв.
Припинив роботу і "Укртелеком" Ахметова, після чого в "міністерстві зв'язку" бойовиків заявили, що всі робітники будуть переведені на роботу до нового оператору "Комтел" за зарплату з "бюджету республіки". У готелі "Донбас палас" Ахметова після введення нового "керівництва" спочатку підняли прапор ДНР, а після винесли з нього кавомашини і барне обладнання.
За словами члена Адвокатської палати Московської області Віктора Наумова, поставки продукції з захоплених українських підприємств до Росії "можливе або при використанні схем, коли ввозитимуться товари через треті країни, або при досягненні угод з Україною з цього питання, що малоймовірно".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко заявляв про необхідність застосування санкцій проти тих, хто вступить у володіння захопленими бойовиками підприємствами Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?