Вигнані з Ради Томенко і Фірсов вирішили боротися
Категорія
Україна
Дата публікації

Вигнані з Ради Томенко і Фірсов вирішили боротися

Вигнані з Ради Томенко і Фірсов вирішили боротися

Екс-нардепи від фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Томенко та Єгор Фірсов, яких 28 березня позбавили мандатів в Центральній виборчій комісії

, оголосили про подачу позову до Вищого адміністративного суду України.


Про це політики повідомили 2 квітня на своїх сторінках в мережі, повідомляє ONLINE.UA.


Відомо, що Томенко вже подав позов про визнання неправомірними та скасування рішення XII позачергового з'їзду партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" №8-ПД від 25 березня 2016 про дострокове припинення повноважень Томенко.


"У понеділок подаю позов у ​​ВАСУ. Буду оскаржувати рішення з'їзду БПП, рішення ЦВК і постанову Гройсмана. Всі три рішення суперечать закону і здоровому глузду, ми готові це довести", - написав Єгор Фірсов в Facebook.


У своєму позові Микола Томенко звернув увагу на те, що нормою Конституції ч. 5 ст. 81 встановлюється обов'язкова передумова дострокового припинення повноважень нардепа у зв'язку з його виходом з фракції - наявність закону.


"За відсутності відповідного закону рішення з'їзду партії є недостатньою підставою для дострокового припинення повноважень нардепа", - йдеться в повідомленні.


За словами Томенка, буде тривалий судовий процес, який закінчиться рішенням Європейського суду з прав людини. Також, на його думку, "сьогодні судова система України керується президентом і його адміністрацією, як і за часів Януковича".


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, за словами заступника голови Центрвиборчкому Андрія Магери,  Фірсов і Томенко не були народними депутатами з 25 березня, після прийняття рішення в фракції БПП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?