Вихід Британії з ЄС: стало відомо про жорсткий сценарій
Категорія
Світ
Дата публікації

Вихід Британії з ЄС: стало відомо про жорсткий сценарій

Вихід Британії з ЄС: стало відомо про жорсткий сценарій
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей має намір 17 січня оприлюднити свій досить жорсткий сценарій  виходу країни з Євросоюзу, як вдалося з'ясувати західним ЗМІ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на dw.com.


За інформацією телеканалу Sky News, стратегія виходу Великобританії з ЄС буде, зокрема, передбачати вихід країни з єдиного європейського ринку, що дозволить ввести обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн Євросоюзу на території Сполученого Королівства.


Згідно з планом, Лондон також припинить членство в Митному союзі з ЄС і вийде з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі.


Припинення дії договору про Митний союз, зазначає телеканал, дозволить британському уряду почати переговори про можливе укладення двосторонніх угод про вільну торгівлю з США та Австралією.


Читайте також:  Вихід Великобританії з ЄС: з'явилася несподівана перешкода


За даними британської The Sun, Тереза ​​Мей покаже 17 січня прихильність оголошеній раніше формулі "Brexit means Brexit" ( "Brexit означає Brexit» - англ.), що передбачає категоричність намірів Лондона.


Видання також зазначає, що перші практичні кроки для реалізації змін на трьох зазначених напрямках можуть бути зроблені вже протягом 75 днів з моменту їх оголошення.


У серпні 2016 року Мей пообіцяла, що перетворить вихід країни зі складу ЄС в успіх.


"Великобританія не повернеться в ЄС через чорний хід", - заявляла Мей.


При цьому представник британського уряду, відповідаючи на прохання агентства dpa прокоментувати публікації в ЗМІ про жорсткий план по виходу Великобританії з ЄС, назвав їх "спекуляцією".


Нагадаємо,  на референдумі про вихід Великобританії з Євросоюзу за те, щоб залишитися в ЄС, виступили 52% британців, проти - 48%.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на початку грудня лідер "Опозиційного блоку" Вадим Новінський провів зустріч з депутатом Палати громад парламенту Великобританії Джоном Уіттінгдейлом, який займається питаннями Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?