Вихід Великобританії з ЄС сильно ускладнився: прийнято гучне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Вихід Великобританії з ЄС сильно ускладнився: прийнято гучне рішення

Вихід Великобританії з ЄС сильно ускладнився: прийнято гучне рішення

Верховний суд заборонив уряду Терези Мей самостійно починати процедуру виходу Великобританії з Євросоюзу за результатами Brexit.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, який цитує The Guardian.
Верховний суд Британії прийняв рішення, що для запуску статті 50 Лісабонського договору щодо виходу з ЄС уряду Великобританії необхідне схвалення парламенту, зокрема Палати громад.
Таким чином Верховний суд підтримав рішення Високого суду Лондона, на яке уряд Терези Мей і подавав апеляцію. Голоси в суді розподілилися в співвідношенні вісім до трьох.

Читайте також: Референдум у Велико британії: в Шотландії та Ірландії зробили гучні заяви
У свою чергу Deutsche Welle зазначає, що в самому уряді побоюються прихильно налаштованих до ЄС політиків, які можуть затягувати процес. Також чиновники вважають, що рішення парламенту може послабити кроки уряду, спрямовані на вихід зі складу ЄС.
Нагадаємо, на референдумі про вихід Великобританії з Євросоюзу за те, щоб залишитися в ЄС, виступили 52% британців, проти — 48%.
Як повідомляв ONLINE.UA, в зв'язку з неготовністю нових відомств вихід Великобританії з Євросоюзу закінчиться не раніше кінця 2019 року, що майже на рік довше, ніж передбачалося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?