Вихід Великобританії з ЄС: з'явилася несподівана перешкода
Категорія
Світ
Дата публікації

Вихід Великобританії з ЄС: з'явилася несподівана перешкода

Вихід Великобританії з ЄС: з'явилася несподівана перешкода
Джерело:  Meduza

Високий суд Лондона постановив, що британський уряд не може запустити процес виходу країни з Євросоюзу без схвалення парламенту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу", яка цитує ВВС.
Раніше прем'єр-міністр країни Тереза ​​Мей заявляла, що рішення, прийнятого на Brexit, досить для початку процедури. Заявники позову стверджували, що без схвалення парламенту вихід з ЄС буде неконституційним.
Нагадаємо, що за вихід країни з ЄС проголосували 51,9% британців, а за те, щоб залишитися в Євросоюзі - 48,1%.
Уряд Великобританії має намір оскаржити рішення Високого суду. Очікується, що Верховний суд розгляне апеляційну скаргу на початку грудня.
Британський кабмін виступає за жорсткий сценарій виходу з ЄС без спроб домовитися про збереження єдиного торгового простору. У цьому випадку Великобританія буде втрачати 73 мільярда євро щорічно, але зможе сама регулювати міграційні потоки.
Також стало відомо, що Євросоюз готовий погодитися на вихід Великобританії з ЄС тільки після того, як Лондон розрахується з боргом в 25 млрд євро.
Як повідомляв ONLINE.UA, Ірландія і Шотландія хотіли б залишитися в Євросоюзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?