Вихідні в травні 2020 - скільки днів відпочиватимуть українці на свята
Категорія
Україна
Дата публікації

Вихідні в травні 2020 - скільки днів відпочиватимуть українці на свята

Вихідні в травні 2020 - скільки днів відпочиватимуть українці на свята
Джерело:  online.ua

У травні 2020 року, незважаючи на карантин, у українців будуть додаткові вихідні з нагоди травневих свят. Перші два тижні будуть скорочені до чотирьох робочих днів. Скільки днів відпочиватимуть українці в травні, повідомляє ONLINE.UA.

В офіційному календарі свят, затвердженому Кабміном України, зазначено, що 12 днів в травні 2020 року будуть вихідними днями, а 19 днів - робочими. Вихідні дні припадають на 1, 2, 3, 9, 10, 11, 16, 17, 23, 24, 30 і 31 травня.

1 травня в Україні відзначається День праці, який припадає на п'ятницю, тому українці матимуть три вихідних дні підряд. 9 травня, День Перемоги, припадає на суботу. У зв'язку з тим, що свято випадає на стандартний вихідний, його переносять на понеділок, 11травня. Таким чином у українців буде і другий довгий уїкенд поспіль. 8 травня (п'ятниця) в Україні проходить День пам'яті і примирення - цей день буде робочим, але укороченим на одну годину.

Крім вихідних на травневі свята 1-3 і 9-11 травня, українці будуть відпочивати:

  • 7 червня (неділя) - День Святої Трійці

  • 8 червня (понеділок) - додатковий вихідний на Трійцю

  • 28 червня (неділя) - День Конституції України

  • 29 червня (понеділок) - додатковий вихідний на День Конституції

  • 24 серпня (понеділок) - День незалежності України

  • 14 жовтня (середа) - День захисника України

  • 25 грудня (п'ятниця) - католицьке Різдво Христове

Як повідомляв ONLINE.UA, в офіційний календар включено 11 свят, які відзначаються в Україні на державному рівні. Всього в 2020 році українці будуть відпочивати більше ста днів, деякі з яких стануть додатковими вихідними на свята, щовипадають на суботу або неділю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?