Виходу немає: експертка спрогнозувала Росії майбутнє слабкої країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Виходу немає: експертка спрогнозувала Росії майбутнє слабкої країни

Виходу немає: експертка спрогнозувала Росії майбутнє слабкої країни

Росію чекає майбутнє слабкої країни, оскільки система демократичних виборів в РФ не працює, а інструменти впливу громадськості на владу вкрай обмежені.

Про це заявила заступниця керівника Центру досліджень проблем РФ НІСД Ірина Павленко на підставі результатів соціологічного опитування, передає ONLINE.UA з посиланням на ZN.UA.

Про нерайдужні перспективи майбутнього Росії говориться в дослідженні російських учених "Осінній перелом в свідомості росіян: швидкоплинний сплеск або нова тенденція?", яке вийшло в кінці 2018 року. У ньому зазначено, що росіяни бачать свою країну в майбутньому відсталою і слабкою, причиною чого вважають міжнародну самотність Росії, яка виникла через політику конфронтації Кремля. На думку Павленко, виходу з цієї ситуації немає.

"Залишаються протести. Однак більшість росіян, явно враховуючи свої ментальні особливості, брати участь в протестах досі не готові. Про це заявили 66% респондентів Левада-центру. Хоча кількість людей, упевнених в можливості в Росії таких масових акцій протесту, зросла за рік з 17 до 37%", - підкреслила експертка.

Павленко додала, що на сьогоднішній день авторитарний режим в РФ досяг своєї "скляної стелі" розвитку. Вона нагадала, що росіяни повністю незадоволені владою, а не конкретними особами, що виражено відображається в останніх результатах соцопитувань, які показують рекордний негативний максимум за останні 18 років - за даними "Левада-центру" 53% росіян хотіли б відправити уряд Дмитра Медведєва у відставку, а свою довіру Путіну висловлюють трохи більше 30% громадян країни.

"Причинами цього зростання невдоволення стали економічні негаразди, корупційні скандали, падіння реальних доходів росіян, підвищення податків, а також зовнішньополітична активність Путіна, яку громадяни стали оцінювати як занадто дорогу іграшку", - підсумувала експертка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що рейтинг довіри населення Росії до Путіна в січні 2019 року знизився до 33,4% - це найнижчий показник за 15 років його президентства. Це підтверджують результати опитування, проведеного соціологічним центром ВЦИОМ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?